RECEPTA | «Cake» de figues fresques
INGREDIENTS
- 8 figues negres
- 200 g farina
- 150 g sucre
- 200 g mantega en pomada
- 3 ous grossos
- 50 g melmelada de taronja
- ratlladura d’una taronja
- 2 cull. rom o brandi
- 1 cull. llevat en pols
- un pessic de sal
- 2 cull. oli de gira-sol
- 5 fulles fresques de figuera
ELABORACIÓ
- Pelem les figues, les tallem per la meitat i les posem sobre el silpat. Les introduïm al forn a 100 graus durant 1 hora i 30 minuts.
- Escaldem les fulles de figuera en aigua bullent. Les reservem, les eixuguem i les pintem d’oli de gira-sol per les dues bandes.
- Untem el motlle de «cake» amb oli i el folrem amb les fulles de figuera.
- Un cop seques les figues, les enfarinem, les tallem a trossets i les reservem.
- En un bol treballem la mantega en pomada amb el sucre, hi afegim els ous un a un, la farina tamisada juntament amb el llevat, un xic de sal, la melmelada de taronja, la ratlladura de taronja i el licor. Finalment, hi afegim les figues i ho remenem.
- Omplim el motlle, l’introduïm al forn a 190 graus deu minuts, i quaranta minuts a 170 graus.
- Alejandra Marisa: així és la model de 60 anys guanyadora d'un certamen de Miss Univers a l'Argentina
- Saps quantes cerveses pots beure sense donar positiu en un control d'alcoholèmia?
- Ampli desplegament per a rescatar una persona que ha caigut amb el cotxe per un barranc a Pont de Bar
- Neurocirurgia, destí de l’estudiant de Medicina a Manresa amb millor MIR
- Mor als 92 anys Lluís Vilà, president i fundador del Grup Vilà Vila
- MULTIMÈDIA | El Gósol dels primers turistes
- Necrològiques del diumenge 28 d'abril de 2024
- L'Abadia de Montserrat s'omple de turistes el dia de la patrona de Catalunya