RECEPTA | «Cake» de figues fresques

«CAKE» DE FIGUES FRESQUES

«CAKE» DE FIGUES FRESQUES / Freepik

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  • 8 figues negres
  • 200 g farina
  • 150 g sucre
  • 200 g mantega en pomada
  • 3 ous grossos
  • 50 g melmelada de taronja
  • ratlladura d’una taronja
  • 2 cull. rom o brandi
  • 1 cull. llevat en pols
  • un pessic de sal
  • 2 cull. oli de gira-sol
  • 5 fulles fresques de figuera 

ELABORACIÓ

  • Pelem les figues, les tallem per la meitat i les posem sobre el silpat. Les introduïm al forn a 100 graus durant 1 hora i 30 minuts.
  • Escaldem les fulles de figuera en aigua bullent. Les reservem, les eixuguem i les pintem d’oli de gira-sol per les dues bandes.
  • Untem el motlle de «cake» amb oli i el folrem amb les fulles de figuera.
  • Un cop seques les figues, les enfarinem, les tallem a trossets i les reservem.
  • En un bol treballem la mantega en pomada amb el sucre, hi afegim els ous un a un, la farina tamisada juntament amb el llevat, un xic de sal, la melmelada de taronja, la ratlladura de taronja i el licor. Finalment, hi afegim les figues i ho remenem.
  • Omplim el motlle, l’introduïm al forn a 190 graus deu minuts, i quaranta minuts a 170 graus.