Bombons Ferrero Rocher saludables: així és la recepta per a fer-los més nutritius

Es necessiten quatre ingredients i no porta ni oli de palma ni sucres

Belén Zúñiga

Els sopars d'empresa, els menjars familiars, els torrons i l'alcohol porten a la majoria de la població a guanyar entre un i tres quilos aquest Nadal. No obstant això, cada vegada són més les persones que opten per cuidar-se i evitar així les dietes de gener.

Versions saludables de dolços i menjars més calòrics hi ha cada vegada més i en les xarxes socials és fàcil localitzar propostes interessants. Tal és l'èxit d'aquesta mena de receptes que molts creadors de contingut destinats a promoure estils de vida saludables. És el cas de la dietista Lara Ibrarra, que ofereix entrenaments i receptes en les seves xarxes. De cara a les dates nadalenques ha compartit amb els seus seguidors una recepta d'allò més viral: una versió saludable dels populars bombons Ferrero Rocher.

"Més nutritiu que els originals, però molt bons: sense sucre ni oli de palma", anuncia als seus seguidors. "Amb aquesta recepta la meva pretensió no és que no mengeu dolços típics de “tota la vida”, només us vull presentar una opció més nutritiva i que podeu incorporar amb més freqüència en la vostra dieta", aclareix.

Com fer bombons tipus Ferrero saludables?

Per a aquesta recepta només es necessiten quatre ingredients.

  • 30 grams de crema de cacauet
  • Xocolata negra fosa (85% de cacau)
  • 4 neules de fer gelats al tall
  • Un grapat d'avellanes al natural

L'elaboració no té cap misteri. Cal barrejar la xocolata negra fosa amb la crema de cacauets i les avellanes trossejades. Quan la massa estigui una mica dura es treballa amb els dits per a formar boletes i es reserven en la nevera perquè se solidifiquin. Mentrestant, s'esmicolen les neules de galeta i s'arrebossen les boletes.

El toc final per a afegir una nova capa de xocolata "crunchy" passa per fondre una mica més de xocolata i barrejar-ho amb més encenalls de galeta de gelat de tall. D'aquesta manera s'aconsegueix la capa final. En aquest cas també es poden afegir més avellanes ben picades perquè els trossets de la capa exterior siguin més evidents.

Amb els bombons llestos, toca ficar-los a la nevera perquè es refredin i quedin duros.