El vent trenca branques i omple de fulles les raconades del Passeig de Manresa

Les ratxes de vent han superat els 40 km/h a la capital del Bages · S'ha activat el Pla Municipal per vent i s'ha tancat l'accés al Parc de l'Agulla com a mesura preventiva

Alba Díaz

Alba Díaz

L'impacte del temporal de vent «Fien» ja és visible a Manresa. Les fortes ratxes de vent que, segons dades del Meteocat, han superat els 40 km/h a la capital del Bages, han omplert aquest migdia els carrers de la ciutat de branques i fulles. A diversos trams del Passeig Pere III han caigut branques petites i d'altres de dimensions més considerables i s'han acumulat muntanyes de fulles a les raconades. També al Passeig, els Bombers han assegurat una bastida a punt de caure. Segons ha informat el cos, sis dotacions dels Bombers han treballat aquest migdia en l'actuació davant del risc que l'estructura cedís i caigués al passeig.

Al parc de Sant Ignasi, un arbre de grans dimensions ha caigut sobre un camí que connecta amb la llar d'infants Picarol. A Regió7 pots seguir en directe de l'evolució del temporal a la Catalunya central.

Un arbre caigut al parc de Sant Ignasi de Manresa

Un arbre caigut al parc de Sant Ignasi de Manresa / Arxiu particular

A causa del temporal, la policia local ha activat el Pla Municipal per Vent en fase de prealerta. A través de les xarxes socials, el cos policial han demanat a la ciutadania extremar les precaucions en la conducció, tenir prudència a l'hora de realitzar activitats a l'aire lliure i retirar els objectes que puguin caure a la via pública des de balcons o llocs elevats.

Accés tancat al Parc de l'Agulla

Com a mesura preventiva, aquest migdia s’ha tancat l’accés al Parc de l’Agulla per precaució davant de les fortes ventades que poden provocar caigudes de branques. Segons ha informat Aigües Manresa, l'espai es tornarà a obrir quan la intensitat del vent disminueixi.

Vuit trucades al 112

Fins a les tres del migdia, el telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha atès 42 trucades - 27 de les quals han estat a Manresa- per incidents derivats de les ventades al Bages. Segons ha informat Protecció Civil, de moment no consta cap incidència greu ni afectacions personal. La predicció del Servei Meteorològic es que continuï bufant amb molta intensitat fins a mitja tarda, quan iniciarà una baixada de la força del vent. Al vespre-nit pot reactivar-se i bufar amb força de nou.