Més de 200 estudiants de secundària competiran a Manresa a la Copa Cangur de Matemàtiques

Vint-i-nou equips de la Catalunya Central participaran en aquest concurs

Imatge d'una prova anterior

Imatge d'una prova anterior / UPC

Redacció

Un any més, l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (Av. de les Bases de Manresa, 61-73), de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech (UPC), col·labora coordinant les proves de la Copa Cangur de Matemàtiques a Manresa, que en aquesta edició tindran lloc al Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa. El concurs planteja reptes amb puntuació dinàmica, com la borsa que depèn de l’oferta i al demanda.

Un total de 29 equips de la Catalunya Central participaran en aquest concurs, que es durà a terme en dos torns: el dels equips Cadet (amb alumnes de 1r i 2n d’ESO), que arribaran al Museu a les 8:40 h, i el dels equips Júnior (3r i 4t d’ESO), que arribaran a les 10:40h. 

La demanda dels instituts a la seu de les proves a Manresa ha estat tan elevada que s’ha organitzat també una subseu en un institut de Vic

Una hora per a 12 problemes

Format per set alumnes, cada equip disposarà de 60 minuts per resoldre 12 problemes. Els grups competeixen entre ells contra rellotge i amb gran pressió, ja que la puntuació per a cada problema resolt es va modificant segons es desenvolupa el concurs. Aquest disseny del concurs el fa molt emocionant i promou que l’alumnat participant estableixi estratègies de joc i pensi i debati amb profunditat els problemes resolts.

Els millors equips passaran a la fase final de la Copa Cangur, que tindrà lloc el dia 14 d’abril a Montmeló.