Fem Manresa proposa adequar l’antiga Pista Castell com a espai esportiu

La candidatura considera que seria el primer pas per connectar el desaprofitat parc de Puigterrà amb el Passeig de Pere III perquè més gent en facin ús

Recreació de com seria la pista castell que proposa Fem Manresa

Recreació de com seria la pista castell que proposa Fem Manresa / Arxiu particular

Redacció

Fem Manresa proposa que l’antiga Pista Castell es converteixi en una zona esportiva, amb una pista de voleibol i una de bàsquet i futbol sala obertes a la ciutadania. Aquesta és una de les propostes d’esports que la candidatura porta al seu programa.

Davant la necessitat de disposar d’espais de lliure accés a la ciutat per a la pràctica esportiva, la formació proposa que l’espai de l’antiga Pista Castell esdevingui una zona esportiva al centre de la ciutat. A part de donar resposta a una necessitat de les manresanes i manresans, crear aquest espai considera que seria un primer pas per connectar el passeig de Pere III amb el Parc de Puigterrà, la qual cosa permetria que més persones fessin ús d’aquest parc, el gran pulmó verd al centre de Manresa, però desaprofitat per bona part de la ciutadania.

Amb aquesta proposta, Fem Manresa posa de manifest la seva aposta per la pràctica esportiva i la necessitat que tots els barris de la ciutat disposin d’espais oberts on dur-la a terme, per a totes les edats, enlloc de prioritzar només noves inversions en grans equipaments de ciutat, com defensen la resta de partits.

Un acord de ple que no s'ha fet efectiu

La formació ha recreat una imatge per exemplificar com s’imaginen l’espai: amb la pista de futbol i bàsquet amb una coberta superior, i amb grades, i la part de la pista de voleibol i l’accés oberts completament. Recorda que, de fet, aquesta proposta ja segueix el compromís que el Ple de l’Ajuntament va adoptar el mes de juny passat, quan va aprovar per àmplia majoria (només el PSC es va abstenir) la moció presentada pel Club Esportiu Popular, a on ja es reivindicava la necessitat de posar a disposició aquest espai per a la pràctica esportiva. En els acords de la moció aprovada, s’establia l’execució del projecte abans del final de l’any 2022, però aquest continua sense haver-se fet efectiu.