La mesquita dels Dolors preveu obrir a l’octubre i hi cabran 300 persones

L’Associació Cultural Islàmica de Manresa va fent obres a mesura que disposa dels diners per pagar-les

Aspecte actual de la recepció de les instal·lacions  | FOTOS: ARXIU PARTICULAR

Aspecte actual de la recepció de les instal·lacions | FOTOS: ARXIU PARTICULAR / Gemma Camps. MAnresa

Gemma Camps

Gemma Camps

L’octubre vinent, si no hi ha cap imprevist, obrirà la segona mesquita de la capital del Bages. És la que està adequant l’Associació Cultural Islàmica de Manresa a la nau industrial de 1.400 m2 que va comprar l’abril de fa dos anys al polígon industrial dels Dolors. Tindrà cabuda per a 300 persones, ha explicat Nouredinne El Bennadi Ben Masoud, president de l’entitat. Tantes com fidels té.

L’associació ocupava un local al carrer de la Sèquia que els va quedar petit perquè només tenia 200 m2. La futura mesquita en té 1.200 més. Les obres s’han fet amb les donacions dels fidels i també hi ha ajudat la venda de l’antic local. El Bennadi admet que «són molts anys d’esforços». Després de superar, ara fa un any, l’escull burocràtic que impedia a l’associació aconseguir la llicència, el que ha fet ara que l’obertura vagi més tard del desitjat i esperat per l’associació és que es van fent les obres a mesura que es va disposant dels diners per pagar-les.

«Falta poca cosa»

«Falta poca cosa», comenta El Bennadi, que fa notar que, un cop enllestides les obres del tot, només restarà tramitar el permís d’activitat per poder obrir. Mentrestant, tal com ja va explicar aquest diari, els fidels es reparteixen entre la mesquita Al Fath, a la Fàbrica de l’Aranya de Manresa, i també altres espais de res de la comarca, com Santpedor i Sant Joan de Vilatorrada.

A banda de l’ús religiós, l’objectiu de l’associació és fer servir el nou espai per organitzar-hi activitats obertes a tota la ciutadania per apropar la religió islàmica a la societat i per fer classes de llengua per als infants, entre altres.

La mesquita porta per nom «el d’un acompanyant del profeta».