La reparació de les voreres de Manresa és una assignatura encara pendent

Moltes zones de la ciutat presenten deficiències al paviment com rajoles soltes o aixecades per la força que han fet les arrels dels arbres

Aquesta mena de problemes poden provocar dificultats a persones grans o amb mobilitat reduïda 

Helena Carbonell

Helena Carbonell

A Manresa hi ha un problema amb les voreres. Una part important dels carrers de la ciutat tenen rajoles soltes o bé les voreres aixecades per arrels d’arbres que han crescut més del que es va preveure quan van ser plantats. Si els carrers estan en aquestes condicions, desplaçar-se és molt més complicat per les persones amb mobilitat reduïda, la gent gran o fins i tot aquelles persones que porten la criatura al cotxet

Hi ha zones complicades arreu de tota la ciutat, però les voreres en mal estat multipliquen al polígon industrial dels Trullols i a la zona universitària, a tocar de les Bases. 

A l’avinguda dels Països Catalans, just abans del pàrquing de l’hotel dels Noguers, a tocar de la comissaria de Mossos d’Esquadra, la vorera està feta pols. Hi ha un espai on falten rajoles i les que queden han estat aixecades i estan sobre el paviment, però sense cap mena de subjecció, fet que podria provocar entrebancs i caigudes. En el mateix carrer es repeteix el problema fins a tres vegades, però el cas més visible és el que apareix a la imatge de la galería que s'inclou en aquesta notícia. 

La zona universitària de Manresa és una de les que més s’hauria de revisar, juntament amb els polígons industrials, que també presenten moltes deficiències. Pel que fa a la zona de les universitats, a l’avinguda de les Bases, davant la sucursal de CaixaBank hi ha un parell d’arbres als quals els han crescut molt les arrels i han aixecat les rajoles del seu voltant. Si algú no intervé en aquests casos, el problema s’anirà agreujant amb el pas del temps perquè les arrels dels arbres aniran creixent i es consolidaran.  

Seguint a la mateixa zona, al carrer Bernat de Sallent hi falten quatre rajoles que estaven soltes i algú va apilar al costat del carrer per a quan els serveis municipals es decideixin a reparar-ho les tinguin allà a la vora. Uns metres més amunt, al mateix carrer hi ha la mateixa situació, però en lloc de quatre rajoles en són dues, que esperen pacientment a què algú les col·loqui al seu lloc. 

El carril bici que hi ha entre el carrer Bernat Sallent i el carrer Bertran de Castellbell, just a sobre de l’edifici de la UPC, sembla una cursa d’obstacles. De nou les arrels dels arbres que s’hi van plantar en el seu moment s’han fet massa grosses i provoquen que la superfície del carril no sigui llisa, hi ha entrebancs que dificulten la marxa i podrien provocar accidents.  

Un altre exemple de carril bici malmès en aquesta zona es troba al carrer de la concòrdia, on hi ha un espai d’uns dos metres de llarg en què és gairebé impossible passar pedalejant pel mal estat en què es torba el paviment, entre l’asfalt elevat i les rajoles que no estan enganxades amb res

Al carrer Francesc Macià, al barri de la Sagrada Família, els escocells han quedat reduïts a rajoles elevades del paviment per la força que han fet les arrels dels arbres. En ser un carrer ample, això no hauria de suposar un gran problema per a la circulació de vianants. Tot i això, tant els escocells del carrer com els arbres que acullen haurien de renovar-se perquè el problema no anés a més. 

Subscriu-te per seguir llegint