Qui és Elesky, la popular streamer de Twitch que actuarà a la festa major de Manresa?

La jove asturiana compta amb gairebé 160.000 seguidors a la plataforma de transmissions de vídeos en directe

La streamer asturiana, Elesky

La streamer asturiana, Elesky / Instagram

Alba Díaz

Alba Díaz

 La streamer asturiana Elena Loredo, coneguda a Twitch com a Elesky, serà una de les artistes convidades a la festa major de Manresa 2023. La jove, de 27 anys i natural de Gijón, canviarà la seva habitació, que actualment utilitza com a oficina de treball, per l'escenari que es muntarà a la Plaça Neus Català Pallejà, on actuarà aquest diumenge a les 19:30 hores.

Eleski ha revolucionat el món de la música a la plataforma de vídeos en streaming. Es va donar a conèixer a Twitter l'any 2017 per la seva creativitat a l'hora de penjar versions de bandes sonores de sèries, pel·lícules i videojocs. Dos anys més tard, va traslladar aquesta tasca a Twitch, on avui dia compta amb prop de 160.000 seguidors.

En els seus directes dins de la plataforma no només genera contingut relacionat amb la música. També parla de temes d'actualitat, comparteix experiències vitals i juga a videojocs. Així i tot, la seva gran passió és el piano, que toca des dels cinc anys. Després de 14 anys aprenent al Conservatori (on ha obtingut el títol de pianista), Loredo ha convertit la seva afició en la seva professió.

Entre les seves versions més populars hi ha les de Zelda, Pokémon, Dragon Ball o el opening de Digimon.

L'èxit aconseguit dins la plataforma li ha permès acceptar una sèrie d'oportunitats professionals que giran entorn del sector tecnològic i artístic. Treballa com a col·laboradora per a PlayStation al programa Play Station Show que s'emet els dimecres a les 20 hores a través del canal de PlayStation Espanya de Twitch. L'any passat va participar a la Pokémon Twitch Cup com a entrenadora i també va formar part d'un torneig benèfic organitzat pel reconegut streamer The Grefg jugant als vídeojocs Among Us i Fall Guys.