Mémora organitza a Manresa una xerrada centrada en la prevenció del suïcidi

La psicòloga Cecília Borrás compartirà reflexions i consells a l’Espai de Suport Mémora

L'acte tindrà lloc aquest dimarts, 19 de setembre, de 5 a 6 de la tarda, al carrer de Carrió

Cecilia Borrás, presidenta-fundadora de l’Associació Després del Suïcidi (DSAS)

Cecilia Borrás, presidenta-fundadora de l’Associació Després del Suïcidi (DSAS) / Arxiu/Aniol Resclosa

Redacció

Cecília Borrás, psicòloga, mare supervivent de suïcidi i presidenta-fundadora de l’Associació Després del Suïcidi (DSAS), que és pionera al país, serà aquest dimarts, dia 19 de setembre, a l’Espai de Suport Mémora de Manresa per compartir reflexions i consells entorn de la prevenció del suïcidi en una xerrada impulsada per Mémora .

Borrás aprofundirà sobre la importància de la prevenció del suïcidi i alguns dels senyals d’advertència, verbals i no verbals, per detectar casos a temps. A més a més, a la sessió comentarà aspectes com el valor de parlar sobre la mort per suïcidi per tal de contribuir a la conscienciació i pedagogia en la societat, també a través dels mitjans de comunicació.

El suïcidi és ja la primera causa de mort entre menors d’edat i en els darrers 5 anys també ha augmentat un 8,8% entre les persones grans, segons dades de l’INE publicades recentment amb motiu del Dia Internacional de la Prevenció del Suïcidi, el passat 10 de setembre. 

La xerrada tindrà lloc de 5 a 6 de la tarda al carrer de Carrió, número 10 de Manresa i cal confirmar l'assistència per telèfon, al 93 875 39 13, o a aquesta adreça electrònica (espaisuportmanresa@memora.es).