Setena edició

La Fira Playmobil torna aquest cap de setmana al Museu de l'Aigua i el Tèxtil

Com a novetat d’aquest any, l’associació Tertúlies de Criança participarà a l’exposició amb el seu propi diorama

Un dels diorames de gran format que es podrà veure a la Fira Playmobil

Un dels diorames de gran format que es podrà veure a la Fira Playmobil / Alba Bruch Serra

Alba Bruch Serra

Aquest cap de setmana el Museu de l'Aigua i el Tèxtil de Manresa acollirà la setena edició de la Fira Playmobil. Aquest dimarts, la fira s’ha presentat a la premsa en una convocatòria conduïda pel director del museu Eudald Serra, i la regidora de Cultura i Llengua, Tània Infante. 

El director del museu ha animat tothom a visitar l’exposició que munta l’associació Click&Clack, i que “un cop l’any, fa que omplim de clicks els dipòsits de la ciutat”. Aquest any torna a repetir el joc del Click amagat entre els diorames que hi haurà a la fira, que consisteix a trobar en cadascun un Playmobil que no li correspon. Serra també ha explicat que l’any passat uns 2.000 visitants van assistir a l’exposició.

Els diorames recreen escenes de moments històrics, de la vida quotidiana, i també escenes fantàstiques. Els visitants que visitin l’exposició se’n trobaran dos de gran format. Serra ha donat una pista d’un d’ells. Ha explicat que “és una recreació d’un fet històric que representa la Caiguda de Sant Joan d’Acre, l’any 1291”. 

Eudald Serra i Tània Infante amb el cartell de la 7a edició de la fira

Eudald Serra i Tània Infante amb el cartell de la 7a edició de la fira / Alba Bruch Serra

La novetat de la setena edició

Una novetat d’aquesta edició, ha avançat el director del museu, és que l’associació Tertúlies de Criança també muntarà un diorama. 

“El fet de que sigui la setena edició ens està dient que ja és un esdeveniment consolidat i que atrau un públic molt ampli”; ha remarcat la regidora Tània Infante. “Segurament a molts de nosaltres ens recorda la infantesa”, ha comentat.

Com ja es va fer l’any passat, durant la Fira Playmobil, el museu obrirà els espais de la seda i, com a novetat d’aquest any, es podrà visitar també l’espai del segle XXI. Els visitants hi podran accedir amb l’entrada i hi podran trobar algun dels clicks amagats.

L’exposició es podrà visitar aquest dissabte i diumenge, de 10 del matí a 2 del migdia, i de 4 de la tarda a 8 del vespre. El preu d’una entrada per a un grup de quatre persones és de 12 euros; per a tres, són 10 euros, i l’entrada individual té un cost de 4 euros. Els menors de dos anys tenen l’accés gratuït. Les entrades també es poden comprar amb antelació fins a vint-i-quatre hores abans a través de la pàgina web del Parc de la Sèquia, i així, evitar cues en les hores punta d’entrada al museu.