L’aparcament de l’estació de busos de Manresa quedarà tancat a partir de dimarts

Les obres d’urbanització per a la promoció de pisos Nova Alcoholera deixaran quatre mesos clos el pàrquing, que reobrirà amb la meitat de places

Vista de l’aparcament des del gimnàs DiR Gimbe del carrer de Sant Antoni Maria Claret

Vista de l’aparcament des del gimnàs DiR Gimbe del carrer de Sant Antoni Maria Claret / Oscar Bayona / Oscar Bayona

Gemma Camps

Gemma Camps

A partir de dimarts de la setmana entrant l’aparcament de l’estació d’autobusos de Manresa quedarà tancat. No s’hi podrà aparcar des d’aquesta data i durant quatre mesos. El motiu, tal com ja va avançar aquest diari (vegeu l’edició de dimecres passat), és que començaran les obres d’urbanització lligades a la promoció de pisos Nova Alcoholera, que afectaran un bon tros del pàrquing. 

Els últims dies, la promotora de l’obra, Metrovacesa, ha informat als negocis propers a l’estació d’autobusos del tancament del pàrquing d’aquestes instal·lacions, atès que molts clients, al marge dels usuaris del bus i del tren, el fan servir. Lògicament, també n’ha estat informat el responsable de l’estació d’autobusos. Justament, quan es va anunciar el tancament de l’aparcament, encara sense concretar-ne la data, Regió7 va demanar a Ricard Costa, director de Castellà (empresa del Grup Sagalés), que té la concessió de l’estació propietat de la Generalitat, si hi hauria alguna alternativa per als conductors. La resposta va ser que no n’hi ha cap.  

El tancament del pàrquing suposarà reduir-ne les dimensions,  de manera que, quan reobri, passarà de tenir 120 places a tenir-ne la meitat. El motiu, tal com ja es va explicar, és que un bon tros de l’espai que ara ocupen els cotxes s’havia cedit a la Generalitat mentre no es feia res al solar on hi havia l’antiga fàbrica de l’Alcoholera. A partir del moment que ha arrencat el projecte per fer-hi dos blocs de pisos, la part del terreny cedida tornarà al propietari del solar, Metrovacesa, promotor dels pisos, que inclouran la urbanització de 3.500 m2, amb un jardí inclòs, destaca del seu projecte. 

Executades les prospeccions a l’espai de sota la marquesina on aparcaven les motos, que aquesta setmana ja es va precintar perquè no la poguessin ocupar, el pas següent que es farà, un cop tancat l’aparcament a partir de dimarts, serà treure la tanca metàl·lica i el tros de mur que separen l’espai on aniran els pisos i l’aparcament; es retirarà la marquesina gran, que té el terra de sota ple d’excrements dels coloms que l’han convertit en casa seva, i es retirarà, també, un tros de la marquesina allargada. La barrera per on ara entren els cotxes al pàrquing es mourà de lloc per quedar més a prop de l’estació. Tot plegat es farà tenint en compte la reducció de l’espai destinat als vehicles

La promoció Nova Alcoholera és previst que quedi del tot acabada a finals del 2025 i comportarà un canvi important per a la zona.

En primer terme, una de les prospeccions que han fet al terra, sota la marquesina que anirà a fora

En primer terme, una de les prospeccions que han fet al terra, sota la marquesina que anirà a fora / Oscar Bayona

Subscriu-te per seguir llegint