Localitzen i comencen a reparar la fuita d’aigua a l’Agulla

El llac s’ha hagut de mig buidar per buscar l’origen de l’avaria que feia que es perdés aigua

El llac de l'Agulla s'ha mig buidat per poder trobar on hi havia una fuita d'aigua

El llac de l'Agulla s'ha mig buidat per poder trobar on hi havia una fuita d'aigua / ARXIU/OSCAR BAYONA

Redacció

Aigües de Manresa ha localitzat i ha començat els treballs per reparar la fuita d’aigua que hi havia al llac. De fet s’ha hagut de mig buidar per localitzar on era exactament l’avaria.

Segons fonts de l’empresa pública, la fuita s’ha localitzat a tocar de la bassa d’entrada, i es preveu finalitzar els treballs la setmana que ve. També llavors es tornarà a omplir el llac de nou.

El llac es va començar a buidar a mitjans d’aquest setembre. Primer es va detectar que es perdia aigua cap al Torrent de Sant Ignasi. Es van fer proves per intentar veure on hi havia el problema, però no es va poder localitzar la fuita. A ser llavors quan es va decidir buidar parcialment el llac per poder veure on era la filtració.

S’ha localitzat prop de la bassa d’entrada. Es tracta d’una llosa de formigó que s’havia esquerdat i desplaçat. Ja s’han iniciat els treballs de neteja i retirada de fang de la zona afectada per poder reparar l’estructura de formigó.

El perímetre del llac també es va tancar. Continuarà així fins que l’aigua torni al seu nivell habitual.

Aigües de Manresa i la Junta de la Séquia ha fet una crida als usuaris del parc perquè respectin el tancament i no s’acostin entorn del llac.

El buidatge

El buidatge es va dur a terme tenint en compte la situació actual de sequera i per evitar al màxim les pèrdues. Es va reduir l’entrada d’aigua al llac que arriba de la Séquia, i es va traspassar la que hi havia a un dipòsit buit de la planta potabilitzadora de Manresa.

A principis d’any el parc de l’Agulla ja es va buidar del tot per fer-hi obres. En aquest cas es va fer una connexió directa de la Séquia a la planta potabilitzadora, sense que l’aigua hagués de passar primer pel llac com fins ara.