El creador del concepte de les superilles, al cicle de mobilitat del Montepio

La conferència de Salvador Rueda tindrà lloc el dilluns 16 d’octubre, a les 7 de la tarda

Salvador Rueda Palenzuela

Salvador Rueda Palenzuela / Arxiu Particular

Redacció

Tornen les jornades sobre mobilitat sostenible de la Fundació Montepio i ho fan amb un ecòleg urbà de renom internacional i creador del concepte de les superilles: Salvador Rueda Palenzuela. La conferència "Les superilles o com canviar-ho tot sense canviar res" tindrà lloc el dilluns 16 d’octubre, a les 7 de la tarda, a la Sala d’actes del Montepio (C/ Bilbao, 20 de Manresa).

La intervenció de Rueda se centrarà a explorar models de mobilitat que proporcionen a la ciutadania una bona qualitat urbana i de vida i que redueixen impactes negatius com la contaminació atmosfèrica, el soroll o els accidents de trànsit.

Salvador Rueda

Aquest reconegut ecòleg urbà és el creador del concepte de superilla i ha dirigit més de 400 projectes urbans i territorials a 144 ciutats del món. Doctor Honoris Causa per l’Escola d’Arquitectura Veritas de Costa Rica; president i director de la Fundación Ecología Urbana y Territorial; Fundador i director de l’Agència d’Ecologia Urbana de Barcelona; Biòleg; Psicòleg; Diplomat en enginyeria Energètica; Diplomat en Enginyeria ambiental; i autor de diversos llibres.

El cicle de mobilitat sostenible

La Fundació Montepio és l’organitzadora del cicle "Parlem de la nova mobilitat" amb experts de primer nivell que es duen a terme periòdicament a la Catalunya Central. 

L’objectiu és escoltar professionals referents que fan propostes per avançar cap a unes ciutats de futur més sostenibles i més respectuoses amb les persones, i veure com es poden aplicar al nostre territori. 

Fins ara hi han participat Josep Acebillo, l’arquitecte de les Olimpíades 92; el reconegut enginyer Andreu Esquius; l’arquitecte, urbanista i investigador Vicente Guallart; i Manel Larrosa, arquitecte i regidor d’Urbanisme de Sabadell entre 1979 i 1987. Tots ells han abordat l’urbanisme i la mobilitat des de diversos àmbits.