L'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa rep els Òrrit després de 35 anys de la desaparició dels germans

La germana dels desapareguts mostra el seu agraïment per la trobada, però demana que "es reconegui la responsabilitat de l'hospital per no tenir cap mena de vigilància en una planta de pediatria"

Europa Press

L'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa i la família Òrrit es van reunir aquest 25 de setembre després que la Dolors i l'Isidre desapareguessin en aquest centre hospitalari el 5 de setembre de 1988, quan tenien 17 i 5 anys respectivament.

La seva germana, Mari Carme Òrrit, ha explicat a Europa Press que la directora de comunicació del centre, Antonia Raich, va mostrar el seu interès per rebre'ls arran del documental 'Els Òrrit', de Ferran Ureña i Marc Solanes. "La trobada va ser cordial i amb interès per la seva part per tota la lluita que portem els Òrrit Pires buscant els nens i per tot el treball que estem fent amb el tema dels desapareguts", ha afegit.

Demana que es "reconegui la responsabilitat"

Mari Carme Òrrit ha volgut mostrar el seu agraïment per la trobada, encara que ha expressat que troba a faltar que "almenys es reconegui la responsabilitat de l'hospital per no tenir cap mena de vigilància en una planta de pediatria".

Durant la reunió, els familiars van reiterar el seu desig de "fer un reconeixement físic a l'hospital, com en molts llocs s'ha fet amb altres desapareguts, però en la reunió del patronat el van rebutjar i tampoc ens van comunicar que s'havia fet la reunió ni que s'havia rebutjat".

Mari Carme Òrrit ha explicat que estan pendents de reunir-se amb l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, per tornar a parlar d'això i demanar-los que "escoltin directament la família abans de tornar a decidir". "Estem contents per haver aconseguit que se'ns rebi i se'ns escolti, conscients que a banda de l'interès i la sorpresa de tot això per part d'Antonia Raich i el seu suport personal, sabem que no canvia res si no es fa el reconeixement", ha resolt Òrrit.

Desaparició

Els germans Òrrit van desaparèixer a l'hospital després que ingressessin el petit per unes angines i la seva germana es quedés amb ell durant dos dies al centre hospitalari. Mari Carme Òrrit, recorda d'aquells dies que als seus germans, se'ls "va canviar d'habitació el dia abans de la seva desaparició, sense que ningú de la família ho sabés i sense cap raó ni explicació lògica".

Del dia dels fets, Mari Carme ha recordat que l'hospital va avisar a la policia que els nens no eren a l'habitació, i els agents van avisar a la seva mare, encara que des de l'hospital no van voler atendre la família.