La Sagrada Família de Manresa retreu la política de «fets consumats» de l'Ajuntament

Una trentena de veïns es van reunir amb l’alcalde i tres regidors en la ronda que fan pels barris

Assistents a la trobada amb l’Ajuntament a la Sagrada Família

Assistents a la trobada amb l’Ajuntament a la Sagrada Família / Arxiu particular

Gemma Camps

Gemma Camps

Una trentena de veïns de la Sagrada Família van assistir a una trobada amb l’Ajuntament de Manresa dins la ronda que està fent pels barris de la ciutat. A banda de l’alcalde Marc Aloy, hi van anar els regidors Carles Garcia, Lluís Vidal Sixto i Mariana Romero. Un parell de botiguers es van queixar dels problemes per carregar i descarregar que els generaran els canvis que s’estan fent en alguns carrers. També hi va haver queixes per temes de neteja. Marina Hosta, presidenta de l’ens veïnal, comenta que una de les principals crítiques del barri és la política de «fets consumats» de l’Ajuntament. «Ens van convocar a una reunió per explicar-nos les obres que estan fent un dimecres i el dilluns ja les començaven», constata.

Hosta explica que el responsable de Pintures i Decoració Sagrada Família, al carrer de Viladordis, es va queixar que quan aquest carrer passi a tenir doble sentit de circulació (ara només en té un), tindrà molts problemes per descarregar i que va insinuar que es veuran obligats a traslladar-se a un polígon industrial, la qual cosa lamenta la presidenta veïnal, tenint en compte que «al barri ens queden quatre botigues comptades». 

En el cas de Vins Pravi, a la carretera del Pont de Vilomara, el seu responsable es va queixar que amb els canvis viaris que s’estan fent també té problemes per carregar i descarregar perquè les calçades queden reduïdes a la mínima expressió. Lligat amb això, es va comentar que l’amplada de les noves voreres, sobretot al punt on fan xamfrà, és exagerada i que no era necessari. «Fa uns vuit metres i fins i tot hi ha algú que va fer-hi broma i va dir que hi podrien passar vint persones agafades de bracet».

Xamfrà d'una de les voreres que s'han ampliat dins de les obres a la Sagrada Família

Xamfrà d'una de les voreres que s'han ampliat dins de les obres a la Sagrada Família / Arxiu particular

A l’hora de parlar de la neteja, la presidenta veïnal comenta que Aloy els va dir que el problema és que la gent no recicla bé i que els va informar que el nou sistema de recollida no s’ha pogut implantar encara perquè els nous camions no han arribat i, sense els camions, no es poden instal·lar els nous contenidors. Els veïns també li van manifestar que l’espai que ha de cobrir l’escombriaire del barri és massa extens i que no dona l'abast i es van queixar dels excrements dels coloms. La resposta va ser, segons Hosta, que la culpa és de la gent els dona menjar i que no es poden fer actuacions dràstiques perquè els animalistes se’ls tiren al damunt. 

Es va comentar, igualment, la supressió de parades del bus urbà L8-Perimetral com a resultat dels canvis en la mobilitat fruit de les obres. «Ens trauran la que quedava més a prop del CAP i del mercat i també la de davant de l'escola Ítaca», fa notar Hosta. 

Insisteix que el fet que l’Ajuntament ho tingui tot decidit abans d’anar a parlar amb la gent del barri afectada és un dels aspectes que té el veïnat més molest

Subscriu-te per seguir llegint