Entra en funcionament la passera que uneix cal Gravat i Bufalvent per sobre de la ronda de Manresa

L’estructura fa 50 metres d’allargada i 3 d’amplada, i s’ha construït per a vianants i ciclistes 

La passera per a vianants i ciclistes passa per sobre de la ronda de Manresa

La passera per a vianants i ciclistes passa per sobre de la ronda de Manresa / TERRITORI

Redacció

El Departament de Territori de la Generalitat ha posat en servei aquest dijous al matí la passarel·la que ha construït per a vianants i ciclistes sobre la ronda de Manresa, entre el barri de Cal Gravat i el polígon industrial de Bufalvent.

L’actuació s’ha dut a terme per afavorir la mobilitat descarbonitzada i activa, i per facilitar el pas de vianants i ciclistes en condicions de seguretat.

L’estructura té prop de 50 metres de longitud i 3 d’amplada, i s’ha construït adjacent al pas superior que connecta el nucli urbà a través de cal Gravat amb el polígon de Bufalvent, sobre la carretera C-55.

La nova passera per a vianants i ciclistes connecta amb una xarxa de camins municipals existents entorn de l’actuació.

L’obra, finançada com a part de la resposta de la Unió Europea a la pandèmia de COVID-19 mitjançant el Programa Operatiu FEDER 2014-2020, ha comptat amb un pressupost de 650.000 euros.

Les obres de la passera van començar el passat mes de març. La nova estructura per a vianants i ciclistes connecta amb el camí existent que transcorre paral·lel al traçat de la BV-1225 i que formarà part de la xarxa pedalable entre Manresa i el Pont de Vilomara.

A principis d’agost la consellera de Territori, Ester Capella, va visitar les obres i va anunciar que s’inauguraria aquesta tardor.

Capella va destacar que projectes d’aquest tipus es tiren endavant per promoure una "mobilitat diferent", ja que "durant molts anys s'ha prioritzat el vehicle rodat". La passera de Manresa, va dir, és un exemple d'una mobilitat "descarbonitzada, sostenible i saludable".

Per la seva part l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, va destacar que la nova passera connectarà el barri de Cal Gravat amb el polígon de Bufalvent, on treballen més de 2.000 persones.