Manresa ja té la il·luminació de Nadal de Crist Rei: un arc amb un ninot de neu per passar per sota

L'enllumenat nadalenc en un dels punts més transitats s'ha instal·lat aquest dijous

A la plaça de la Creu hi ha dues figures que representen uns rens; l'encesa és dissabte

Gemma Camps

Gemma Camps

La plaça de Neus Català i Pallejà de Manresa (Crist Rei) ja té la decoració de Nadal instal·lada. Aquest dijous al migdia ha quedat posada al mig de la plaça. Es tracta d'un arc amb flocs de neu per on pot passar la gent per sota acabat en un ninot de neu. És un dels elements de la il·luminació nadalenca on l'Ajuntament de Manresa, que enguany ha passat de destinar 19.000 euros a 100.000 als punts que il·lumina durant les festes, confia que molts vianants aprofitin per fer-se selfies i per penjar-ho a les xarxes socials.

L'obectiu, a banda d'ambientar la plaça, és que els vianants s'hi facin fotos i les enviïn a les xarxes socials

L'obectiu, a banda d'ambientar la plaça, és que els vianants s'hi facin fotos i les enviïn a les xarxes socials / Oscar Bayona

També fa dies que hi ha instal·lats dos rens que s'il·luminaran a la plaça de la Creu. A la plaça Bages hi ha unes boles i al Pont Vell, un floc de neu.

Els punts que ja s’il·luminaven i que es continuen il·luminant són la plaça Major, l'ajuntament, la Plana de l’Om, la plaça de Sant Domènec, la de Neus Català (Crist Rei), la de la Creu, la del Mil·lenari, la de Prat de la Riba i la de la Bonavista. Els punts nous són les façanes de l’edifici consistorial al número 5 de la plaça Major, el passeig de la República, el primer tram del Passeig de Pere III, el Pont Vell, la plaça Bages, el campanar de la Seu, l'accés al carrer del Balç i l'accés a la Cova.

De l'enllumenat nadalenc que paga l'Ajuntament se n'encarrega l'empresa Ximenez, que també signa la de Barcelona, Madrid i Vigo, l'arbre de Badalona i la de més d'una quinzena de ciutats catalanes. A banda, hi ha els llums que paguen les associacions de comerciants i botiguers amb una aportació municipal. En aquest cas, la de Guimerà i de la Muralla del Carme també són de Ximenez.

L'encesa tindrà lloc aquest dissabte a la tarda en el marc de la Fira de Sant Andreu i després de la inauguració de la pista de gel.

El primer any que la plaça de Neus Català i Pallejà (Crist Rei) va tenir una il·luminació per Nadal singular va ser el 2018, amb un cub vermell on es va fer fotos molta gent. El 2019 el protagonista va ser un ninot de gel lluminós; el 2020, un arbre lluminós; el 2021, un àngel de grans dimensions i, l'any passat, dos arbres lluminosos.

Els rens que ambientaran enguany la plaça de la Creu durant la campanya de Nadal

Els rens que ambientaran enguany la plaça de la Creu durant la campanya de Nadal / Oscar Bayona