La fira de Sant Andreu de Manresa perd pistonada

Els dependents afirmen que les vendes han estat pitjors que en edicions anteriors

Helena Carbonell

Helena Carbonell

Els paradistes de la fira de Sant Andreu que ha tingut lloc aquest cap de setmana a Manresa asseguren que cada vegada atrau menys gent, i que, els que sí que hi van, compren poc.

És una percepció generalitzada entre la gran majoria de paradistes consultats per aquest diari. Aquesta fira multisectorial se celebra al passeig Pere III des de divendres i compta amb un tram de parades clàssiques com la d'escopetes de balins i un altre on s'hi han situat les parades de menjar i artesania.

Una de les paradistes que ha notat aquesta forta davallada ha estat Mireia Vilà, que porta una parada d'articles de ganxet, creu que aquest any les vendes seran menys de la meitat de tot el que va vendre en l'edició anterior. Per Vilà, és important trobar els motius dels mals resultats: "No sé si es tracta d'una qüestió econòmica i la gent no té tants diners per gastar com els altres anys o bé és un tema de saturació de fires a Manresa".

Vilà creu que "seria interessant no tenir tantes fires seguides perquè al final a la gent ja no li fa il·lusió anar-hi a comprar". Considera que fires com la de Sant Andreu són una bona manera de trobar nova clientela i retrobar-se amb clients que havien comprat en altres ocasions, però en aquest veu molt complicades les dues opcions.

El tipus de parades més abundants són les de bijuteria, Juan Carlos Briones és el responsable d'una d'elles. Per ell, aquesta fira "no ha anat malament del tot, però si la comparo amb el que vam vendre l'any passat, calculo que serà al voltant d'un 20% menys". Tanmateix, assegura que es tracta d'una "tònica general" que s'ha trobat en totes les fires a les quals acudeix per tota Catalunya.

Les parades de menjar també han percebut que la fira de Sant Andreu de Manresa ja no és el que havia estat fa uns anys. Michaela Pozza és dependenta d'una parada d'embotits i assegura que "aquesta fira sempre havia estat fantàstica, però aquest any hem punxat".

Subscriu-te per seguir llegint