Junts per Manresa expressa «preocupació» pel futur Museu del Barroc

El govern d'ERC, PSC i Impulsem assegura que hi ha prevista una reunió per aclarir dubtes

Ramon Bacardit, president del grup de Junts per Manresa

Ramon Bacardit, president del grup de Junts per Manresa / Arxiu/Mireia Arso

Francesc Galindo

Francesc Galindo

El president del grup municipal de Junts per Manresa, Ramon Bacardit, va expressar en el darrer ple municipal la seva «preocupació» perquè el Museu del Barroc de Catalunya «com portem molts mesos denunciant, ara mateix a la vista dels nostres ulls i de bona part de la ciutadania, és un pou sense fons de recursos públics».

El màxim responsable del grup de Junts va afirmar que «seguim sense tenir oberta la plaça de Sant Ignasi, no sabem quan acabaran les obres, tampoc tenim molt clar quant acabarà costant tota l’obra, no sabem quan s’obrirà, no sabem si hi ha un pla de gestió, no sabem si el personal del nou Museu del Barroc quan obri serà el suficient».

Bacardit va lamentar que el seu grup anés a les palpentes per desconèixer aquestes informacions que «fa uns mesos que estem demanant».

Transport de peces

La rèplica va venir per part de la regidora de Cultura, Tània Infante, que va explicar que «ara mateix estem fent un seguit de canvis relacionats amb la posada en marxa del museu, el transport de les peces que han de venir de fora i les assegurances que s’han de contractar».

La regidora de Cultura va assegurar que «tenim prevista una reunió per tractar totes les qüestions que són motiu de preocupació per part de Junts».

Anteriorment, Bacardit havia demanat quant valdrà el manteniment ordinari de l’equipament i com es gestionarà. Opina que Manresa ha de tenir equipaments culturals d’abast nacional, però eficients i òptims.