El Campi qui Jugui de Manresa viatjarà arreu del món del 27 de desembre al 4 de gener

Enguany, el Saló de la Infància i la Joventut de Manresa estarà dedicat als continents

Es celebrarà al Palau Firal de Manresa, on ja va tornar en l'edició de l'any passat

Un infant jugant en l'edició de l'any passat del Saló de la Infància i la Joventut de Manresa, l'any passat

Un infant jugant en l'edició de l'any passat del Saló de la Infància i la Joventut de Manresa, l'any passat / Arxiu/Alex Guerrero

Redacció

El Campi qui Jugui es prepara per obrir les portes de la 38a edició. Es celebrarà al Palau Firal, on ja va tornar l'any passat, després d'estar uns anys al Complex del Vell Congost, d'on l'organització va decidir marxar perquè, segons van explicar aleshores, l'activitat esportiva que s'hi fa n'havia dificultat el muntatge.

Aquest any, l'eix temàtic del Saló de la Infància i la Joventut de Manresa girarà al voltant dels continents, destacant la diversitat cultural que caracteritza el planeta Terra amb l'objectiu educar i entretenir a través d'activitats que representen la riquesa cultural de cada regió. L’il·lustrador navassenc Valentí Gubianas ha dissenyat el cartell per quart any consecutiu amb l’objectiu de transmetre aquesta variada herència cultural.

El cartell de la 38a edició de l’il·lustrador navassenc Valentí Gubianas

El cartell de la 38a edició de l’il·lustrador navassenc Valentí Gubianas / Arxiu particular

El cartell i les novetats principals de la nova edició han estat presentades aquesta setmana a la plaça Major per la regidora d’Infància i Joventut de l’Ajuntament de Manresa, Isabel Sánchez Pulido; el representant de l’entitat Associació Campi qui Jugui, Pau Thomen Bacardit; el gestor del Saló per part de la Fundació Turisme i Fires de Manresa, Ferran Ramírez Jordà; i la tècnica de Joventut, Cristina Cano Fiter.

Presència de les comunitats de Xina i Ghana

La innovació més destacada d'aquesta edició serà la presència de representants de comunitats com la Xina i Ghana, que compartiran les seves expressions artístiques i tradicions, mostrant la diversitat cultural i d'orígens present a la ciutat.

Les activitats tradicionals, com el maquillatge artístic, tallers creatius, experiències de realitat virtual i parcs d'aventura, hi seran presents com en cada edició. No hi faltarà, tampoc, l’espai anomenat Campi Xics, per a infants de 0 a 3 anys. No obstant això, s'incorporaran noves experiències, com la introducció d'esports com l'hoquei i el rugbi, així com una pista americana d'obstacles coneguda com Extreme Race. A més, s'organitzaran jocs de taula que reflectiran la diversitat de cultures de diferents països.

El Saló de la Infància i la Joventut de Manresa és un esdeveniment anual que vol proporcionar una experiència educativa i lúdica a nens i joves fins a 14 anys i les seves famílies. Amb més de tres dècades d'història, tindrà lloc des del 27 de desembre de 2023 fins al 4 de gener de 2024, amb un horari diari de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre, amb l’excepció del 31 de desembre, que tancarà les portes a les 8 del vespre.

Les entrades es poden comprar online en aquest enllaç a partir del 20 de desembre. L'aforament és limitat.

Ferran Ramírez, la regidora Isabel Sánchez, Pau Thomen i Cristina Cano

Ferran Ramírez, la regidora Isabel Sánchez, Pau Thomen i Cristina Cano / AJM