La junta de l'Associació de Veïns del barri de la Balconada de Manresa busca relleu per poder plegar

L'actual directiva es compromet a seguir un any més per assessorar l'equip que pugui sorgir

El nou número de la revista "La Veu de la Balconada" fa una crida a la participació del veïnat

Les característiques cases del barri de la Balconada de Manresa vistes des de les Escodines

Les característiques cases del barri de la Balconada de Manresa vistes des de les Escodines / Arxiu/Mireia Arso

Redacció

L’Associació de Veïns de la Balconada de Manresa busca persones per mantenir viva l'entitat, constituïda al barri ara fa 43 anys. Els actuals membres de la junta directiva, amb Juan Carlos Colchero al capdavant, es comprometen a continuar un any més per assessorar les noves persones interessades a agafar el relleu, a les quals anuncien que faran un traspàs complet i ajudaran en tot el que necessitin.

Per tal d’explicar-se millor, l’associació de veïns ha publicat un nou número de la revista veïnal La Veu de la Balconada, una publicació que es va iniciar l’any 2019 i que ja acumula quatre números. Aquesta revista és una eina de comunicació del barri que dona veu a les entitats i col·lectius locals. A més, serveix també per explicar les activitats que duu a terme l'entitat veïnal al llarg de l’any.

Balanç dels últims quatre anys

En aquest nou número, l’associació de veïns fa un balanç dels últims quatre anys, des que va començar l’actual junta fins al dia d'avui. Malgrat el trasbals que va comportar la pandèmia de la covid-19, l’actual junta "ha adquirit nous recursos materials (taules, cadires, equip de so i ordinadors per a la biblioteca veïnal, entre d’altres), ha realitzat un ampli ventall de cursos i tallers gratuïts i ha donat força a la xarxa de comerç local i d’entitats. A més, al costat del Pla de Desenvolupament Comunitari i el Punt Òmnia, s’han seguit impulsant projectes com el Propers de salut comunitària per a la gent gran".

D’aquests quatre anys, destaquen també "la consolidació de projectes comunitaris com la Biblioteca Veïnal, el Casal de la Gent Gran i el Taller d’Autoreparació de petits electrodomèstics, La Repara, que ha començat als locals de l’associació. L’associació de joves Bancultural també ha organitzat diversos esdeveniments al barri en clau jove, cultural i participativa".

Problemes pendents de resoldre

La revista serveix, alhora, per "donar veu a les reclamacions dels veïns i veïns del barri. En l'àmbit urbanístic, el barri acumula problemes estructurals de fa temps que suposen un perill per a la població, com arbres massa grossos que poden cedir, rajoles trencades i manca d’accessibilitat als carrers. A més a més, hi ha reclamacions veïnals històriques com la necessitat d’una residència de gent gran o l’eix verd per a caminar o fer esport pel barri de forma segura".

Tot plegat es pot consultar al nou número de la revista veïnal La Veu de la Balconada, disponible en paper als equipaments i comerços del barri, i també de forma virtual en aquest enllaç.

Portada de la publicació veïnal "La veu de la balconada"

Portada de la publicació veïnal "La veu de la balconada" / AV Balconada