Han calgut cinc trets de la Policia Local per abatre un senglar al centre de Manresa

L'animal ha baixat pel carrer Sant Cristòfol cap al Passeig Pere III a gran velocitat i ha arribat fins a la zona més comercial en un diumenge de botigues obertes

Dues persones han caigut a terra al pas de l'animal i alguns vehicles també han estat afectats amb bonys

El senglar corre per la vorera del tram del Passeig Pere III més proper a la Benplantada

El senglar corre per la vorera del tram del Passeig Pere III més proper a la Benplantada / X @JOS7K

Redacció

L'excursió matinal d'un senglar de notables proporcions per diferents carrers de Manresa ha acabat amb la mort de l'animal a causa dels cinc trets disparats per un agent de la Policia Local de Manresa, segons ha pogut saber aquest diari, a l'alçada de l'antiga discoteca Mannix, on el carrer Guimerà s'uneix amb Circumval·lació. Després d'entrar al casc urbà de la ciutat per la zona del carrer Sant Cristòfol, l'animal ha baixat fins el Passeig, ha topat amb un vehicle i ha cavalcat fins el centre de la ciutat, on els agents del cos municipal, alertats de la presència del mamífer, han intentat interceptar-lo.

Quan el senglar anava a envestir un dels agents, ha estat abatut. Requerit per aquest diari el govern municipal ha afirmat que es fan servir les armes de foc en el cas que estableix la llei, que és quan els agents corren risc i a més explica que la Policia Local no disposa de dards tranquil·litzants i l’animal portava perill a la ciutadania. En un primer moment, segons l'Ajuntament de Manresa, s'ha trucat als agents rurals, però en el moment dels trets encara no havien arribat i "s’havia d’eliminar el perill". Han estat aquests últims els que s'han fet càrrec del cadàver.

La insòlita cavalcada del senglar en un diumenge tranquil ha sorprès els pocs vianants que a les onze del matí voltaven pel carrer, majoritàriament en trànsit cap a quioscs, forns i establiments d'alimentació. La presència del senglar ha sobtat un grup de ciutadans que esperaven l'autobús a la parada del mercat de la Sagrada Família. L'animal ha passat corrent pel mig de la calçada com un vehicle més en un moment en què la resta de turismes eren més amunt esperant que el semàfor es posés verd. No obstant això, la presència de l'animal no ha passat desapercebuda pels conductors, ja que s'ha situat per darrere d'un dels autobusos verds de la línia urbana i després ha passat per davant seu al carrer Sant Cristòfol, des d'on ha virat cap a la zona enjardinada del costat del CAP del barri manresà.

Pel que explicaven els testimonis presents, el senglar ha entrat a la ciutat per la part de Viladordis. No és estranya la irrupció d'aquests mamífers al nucli urbà, però tampoc és un fet habitual, i molt menys a plena llum del dia. A diferència de Barcelona, on els senglars que baixen de Collserola i entren als carrers de la part alta sovintegen, a Manresa és més car de veure aquesta imatge, que es va fer un xic més normal durant el confinament. Posteriorment, també s'han vist senglars a la zona del riu.

Talment com mostren alguns testimonis recollits a les xarxes socials, l'animal ha fet una bona passejada. En el vídeo que es recull sobre aquestes línies, el senglar passa per la vorera al tram alt del Passeig Pere III, prop de la Ben Plantada. El periple de l'ungulat no ha tingut, però, un bon final.