La Grossa 2023 torna a ruixar d'euros l'administració de Manresa on va caure una Bonoloto d'1,2 milions fa tres anys

Un dècim del 88008, el primer premi, s'ha venut l'estanc Sanmartí, al carrer de Sant Cristòfol, 39

A la capital del Bages també s'ha venut un dècim d'un cinquè, el 01568

El Pol i la Mercè, de l'administració del carrer de Sant Cristòfol de Manresa, celebren el dècim venut de la Grossa 2023

El Pol i la Mercè, de l'administració del carrer de Sant Cristòfol de Manresa, celebren el dècim venut de la Grossa 2023 / Oscar Bayona

La Grossa de Nadal 2023, el 88008, ha deixat una pessigada de 400.000 euros a Manresa gràcies a un dècim venut a l'administració Sanmartí, situada al carrer de Sant Cristòfol, 39, al barri de la Sagrada Família, davant del mercat. Just aquest mateix establiment va repartir 1,2 milions en un sorteig de la Bonoloto, l'11 de novembre del 2020.

"Se m'ha posat pell de gallina quan m'ho han dit", ha assegurat a Regió7 la propietària, Mercè Santamaria. No se n'ha assabentat fins que ha començat a rebre trucades. "Estava atenent clients", afirma.

El dècim es va vendre per terminal. Com que es tracta d'un estanc, no poden vendre dècims tradicionals sinó que totes les apostes es fan a través de la terminal. O algú va demanar aquest número en concret o senzillament en va demanar un a l'atzar i va sortir aquest. Santamaria, però, no sap qui pot ser l'afortunat. "A veure si estem de sort i ve i ens ho diu, tot i que és molt possible que ell mateix encara no ho sàpiga", ha dit poc després que es conegués la notícia.

El 88008 ha estat l'últim dels grans premis del sorteig a sortir i s'ha fet esperar fins a la novena taula. Ha estat a les 13.16 hores quan els nens de San Ildefonso l'han cantat, fet que l'ha convertit en la Grossa més tardana des que hi ha registres del sorteig. Fins ara el rècord el tenia el que va sortir el 2014, exactament a la 1 de la tard. I, només catorze minuts abans, acabada de sortir el segon premi, el 58303.

La Grossa no ha estat l'únic premi que ha portat sort a la capital del Bages, on també hi ha caigut un dècim d'un cinquè, el 01568, venut a l'administració del carrer Sant Antoni Maria Claret. En aquest cas, el premi per al seu propietari és de 6.000 euros.