El CAE trasllada la formació a un local de 450 m2 al carrer dels Esquilets de Manresa

L'entitat de formació i serveis socioculturals celebra 40 anys aquest 2024

Mantindrà les instal·lacions a la plaça del Milcentenari, que transformarà

Moviment de mudances a la recepció del nou local del CAE, al carrer dels Esquilets, 4-6 de Manresa, aquest dimecres al migdia

Moviment de mudances a la recepció del nou local del CAE, al carrer dels Esquilets, 4-6 de Manresa, aquest dimecres al migdia / Oscar Bayona

Gemma Camps

Gemma Camps

Dia de mudança al CAE. L'entitat manresana de formació i serveis socioculturals ha traslladat tota la part formativa que ofereix a un local de 450 m2 situat al primer pis del número 4-6 del carrer de Sant Joan Baptista de la Salle (dels Esquilets) de Manresa. Justament avui estan fent el trasllat del material al nou local. Coincideix que, enguany, fa 40 anys que es va crear l'entitat, que mantindrà el local actual de la plaça del Milcentenari, on ha estat durant tot aquest temps, tal com ha explicat el seu director, Nasi Muncunill.

El nou local, que han llogat, inclou recepció, quatre aules i espai per a reunions i visites, entre altres. És on hi havia el centre de formació IEFE, que es va traslladar a la carretera de Cardona de Manresa amb el nou nom d'Empatif Learning.

Una de les aules que inclou el nou local del CAE destinat a fer formació

Una de les aules que inclou el nou local del CAE destinat a fer formació / Oscar Bayona

El local a la Milcentenari els ha quedat petit

Segons Muncunill, el canvi l'ha motivat el fet que, "com a centre de formació, havíem de complir una sèrie de requisits, i un d'ells és poder tenir aules", la qual cosa no era viable al local de la plaça del Milcentenari per "un tema d'accessibilitat i de dimensions". Avança que la intenció pel que fa a aquest local és "transformar-lo i poder-hi portar a terme algun altre tipus d'activitat". Recorda que "aquest any farà 40 anys que hi som i que temps enrere ens funcionava i era ideal, però ara hi ha uns requisits per fer formació i la dimensió de l'entitat ha anat creixent" quant a l'oferta formativa.

Les noves instal·lacions s'han adequat els darrers mesos i avui dimecres s'està portant a terme el trasllat. Muncunill ha penjat a X (abans Twitter) una foto d'un capvespre amb un missatge enigmàtic per anunciar l'entrada en funcionament del nou local, on ja començaran a treballar a partir de demà dijous. Hi diu: "Rutines diàries que canviaran. Demà més", i s'hi veu una foto de la plaça manresana. "Vol dir que ja no veurem les postes de sol" des del local antic, ha aclarit a Regió7.

1.500 persones cada curs

A banda de la destinada a l’educació en el lleure i la dinamització sociocultural, el CAE fa formació a persones treballadores i aturades, i a joves que volen obtenir la qualificació professional. Precisament l'any passat van iniciar una nova línia d'orientació professional per a persones treballadores.

Muncunill remarca que, amb els anys, ha esdevingut un "centre de referència, no només d'educació en el lleure d'infants, sinó també de serveis socioculturals i a la comunitat".

Durant el curs lectiu hi passen fins a 1.500 persones, algunes per fer un curs de quatre hores i d'altres de 200.

Té una estructura tècnica i de coordinació de 20 persones.

El seu director destaca que, fins ara, el centre de formació havia de fer moltes activitats "en indrets aïllats, com el Casal de les Escodines, el centre Joan Amades i el local de la Kampana", la qual cosa els "restava visibilitat". A partir d'ara, el fet de tenir una seu que centralitzi la formació serà un guany d'un enorme valor per a l'entitat.

Una altra de les aules del nou local del CAE

Una altra de les aules del nou local del CAE / Oscar Bayona

[object Object]

El CAE (CAE, formació i serveis socioculturals), és una entitat sense ànim de lucre declarada d'utilitat pública que treballa per la promoció de l'educació en el lleure i la dinamització sociocultural. Té la seva seu social a Manresa, tot i que el seu abast és supracomarcal: duu a terme activitats i serveis a tota la comarca del Bages i a determinades poblacions d'altres comarques com el Berguedà, el Solsonès, el Moianès, el Vallès Occidental, el Baix Llobregat, l'Anoia, Osona...

El CAE va néixer l’any 1984 com a escola municipal de formació d’educadors/es en el lleure -Centre d’Animació i Esplai- de l'Ajuntament de Manresa. L’any 1987 es va fundar l’associació CAE amb la finalitat de donar continuïtat a la tasca de l’escola d’educadors/es incorporant altres activitats en el marc de l’educació en el lleure i la dinamització sociocultural, com ara la gestió de serveis educatius i de lleure, l'elaboració de publicacions, les activitats al voltant del joc i la intervenció en l'àmbit de la informació juvenil, entre altres.

Subscriu-te per seguir llegint