Sacsejada per al sector geriàtric de la ciutat: obrirà la macroresidència buida durant 2 anys

L'enorme equipament privat del sector Concòrdia, a la zona nord, entrarà enguany en funcionament

Ple de l'Ajuntament de Manresa del 18 de gener del 2023

Ple de l'Ajuntament de Manresa del 18 de gener del 2023 / Francesc Galindo

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Cop d'efecte al ple de l'Ajuntament de Manresa. En ple debat sobre la promesa incomplerta sobre la residència del Xup, amb una quinzena de membres de la Plataforma de gent gran a la sala, la portaveu del govern i regidora de Presidència, Mariona Homs, ha afirmat que la macroresidència del sector Concòrdia, enllestida i buida fa dos anys, obrirà les seves portes.

Homs es refereix a la residència de 195 places valorada en uns 15 milions d'euros al sector Concòrdia. És l'equipament geriàtric nou de trinca però sense estrenar que hi ha al sector nord de la ciutat i que havia quedat en fals a causa de la fallida de la multinacional Orpea, que es troba en mans del govern francès, i les noves directrius estatals establertes arran de la pandèmia de covid-19, que desaconsellen macroresidències i aposten per estructures diferents basades en unitats de convivència. 

Després de tot aquest temps i que Orpea no hagi aconseguit un comprador que se'n faci càrrec serà la mateixa multinacional francesa la que posarà en marxa la macroresidència. Hi ha constància que està cercant un director de l'equipament.

Durant la sessió plenària que s'ha celebrat aquest matí al consistori també s'ha aprovat la inversió d'enguany a la Fàbrica Nova, que serà de 3,7 milions d'euros. D'altra banda, l'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem ha fet marxa enrere en la delegació de competències del ple després que el grup municipal de Fem denunciés que en mig any no s'havien pogut discutir en sessió plenària prop de 8 milions d'euros de despesa.

Pots recuperar el ple del mes de gener de l'Ajuntament de Manresa, a continuació:

Directe | La plataforma de gent gran acudeix al ple de Manresa a defensar la residència del Xup / Francesc Galindo