El govern de Manresa fa marxa enrere en la delegació de competències del ple

Fem Manresa havia denunciat que no han passat pel plenari 8 milions d'euros de despesa en mig any

Ple de Manresa d'aquest 18 de gener

Ple de Manresa d'aquest 18 de gener / Ajuntament de Manresa

Francesc Galindo

Francesc Galindo

L'equip de govern d'ERC, PSC i Impulsem ha fet marxa enrere en la delegació de competències del ple després que el grup municipal de Fem denunciés que en mig any no s'havien pogut discutir en sessió plenària prop de 8 milions d'euros de despesa.

El govern va pactar amb Fem una esmena a la moció que va satisfer el grup d'oposició. Fem es mostrava contrària, en la moció presentada, a la retirada de la competència del ple com a òrgan de contractació en la fase d’execució dels contractes d’obres, de subministrament, de serveis i de concessió d’obres; dels contractes de concessió de serveis i els contractes administratius especials, quan el seu valor estimat superi el 10% dels recursos ordinaris del pressupost o la quantitat de 6.000.000 euros (inclosos aquells amb una durada superior a quatre anys, eventuals pròrrogues incloses, sempre que l'import acumulat de totes les anualitats superi el percentatge o la quantitat indicada).

Segons Fem, a la pràctica això volia dir que, des de l’inici de la legislatura -sis plens entre juliol de 2023 i gener de 2024-, no hi havia hagut l’oportunitat de debatre sobre 13 temes, que afectaven un total de 7.873.208 euros del pressupost municipal.