L'Ajuntament de Manresa destinarà mig milió a un programa específic de manteniment de l'espai públic

El pla de millora de voreres, calçades, parcs infantils i camins rurals per aquest 2024 pujarà en total a un milió i mig

L'alcalde, Marc Aloy, i la regidora de Via Pública, Mariana Romero, han presentat el pla de millora de l'espai públic

L'alcalde, Marc Aloy, i la regidora de Via Pública, Mariana Romero, han presentat el pla de millora de l'espai públic / J.M.G.

Jordi Morros

Jordi Morros

L’Ajuntament de Manresa destinarà, aquest any, un milió i mig d’euros en el pla de millora de l’espai públic de la ciutat. Són mig milió més que no pas els darrers anys. Aquest mig milió servirà per posar en marxa un programa específic per fer manteniment a tota la ciutat. Es durà a terme a través d’un contracte amb una empresa externa perquè la brigada de manteniment no dona l'abast, segons el govern.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, i la regidora de Via Pública i Ciutat Intel·ligent, Mariana Romero, han presentat aquest dimarts al migdia el pla. El milió d’euros es destinaran a voreres, calçades, parcs infantils i camins rurals, igual com s'ha fet els darrers set anys. El mig milió més serà per resoldre incidències del dia a dia, petits temes que poden «neguitejar i generar preocupació» a la ciutadania, segons Aloy.

Romero ha explicat que la brigada de manteniment no dona l'abast i no "s’atrapa" totes les incidències que arriben a l’Ajuntament. Per això s’ha resolt contractar una empresa externa. Ara s’està acabant d’ultimar el procés de licitació perquè s’ha de fer a través d’un concurs públic. El contracte serà per dos anys, prorrogable a dos anys més. En total, doncs, dos milions.

Voreres i espai de vianants

El projecte d’actuacions en voreres, espais de vianants i guals d’aquest 2024 preveu treballs a 15 punts de la ciutat, amb una inversió de 450.000 euros. Els carrers on s’actuarà són: Vuit de Març, Domènech i Montaner, Pablo Picasso, Puig i Cadafalch, Circumval·lació (núm. 90), Concòrdia, Plaça de la Font, Plaça de la Pau (Font dels Capellans), Ametllers (Mion), Montserrat Roig, Pep Ventura, Pujada Roja, Bases de Manresa, Circumval·lació (núm. 11) i Passeig del Riu.

Pel que fa a calçades, es preveu pavimentar 13 carrers amb una inversió de 350.000 euros. Les obres es duran a terme a l’estiu per minimitzar problemes de trànsit i molèsties a la ciutadania. S’actuarà als carrers Àlvar Aalto, Amat i Piniella, Bases de Manresa, Ferrer Vidal, mossèn Serapi Farré, Passeig de Pere III, Puig i Cadafalch, Roger de Flor, Rosa Sensat, Sant Jaume, Sant Llàtzer, Sant Magí i Sant Maurici.

També i hi haurà millores a parcs infantils, amb una actuació destacada al del carrer Sant Magí de la Sagrada Família, amb una inversió de 88.000 euros per renovar-lo de dalt a baix, i el del carrer Ferrer i Vidal, a Valldaura, on es destinaran 43.000 euros.

Finalment els camins rurals s’enduran 80.000 euros.

El Pla de Millors de l’Espai Públic es va començar a aplicar el 2017 després d’uns anys de frenada. Des de llavors fins ara s’hi ha invertit un milió a l’any.