A Manresa s’ha capgirat la proporció dels que comencen I3 i ESO en 10 anys

Si el 2013 hi havia 951 infants de tres anys i 660 amb edat de començar l'Ensenyament Secundari Obligatori, ara s'ha passat a 634 i 890

A Manresa hi ha 634 infants de 3 anys

A Manresa hi ha 634 infants de 3 anys / AJM

Redacció

A Manresa hi ha 1.524 infants i joves que es poden preinscriure, dels quals 634 amb 3 anys i 890 a l’Ensenyament Secundari Obligatori. El 2013 la quantitat total era lleugerament superior, 1.611 i la proporció, l’oposada: 951 alumnes a I3 i 660 a l’ESO.

Hi ha un 33% menys d’infants en edat de 3 anys i un 34% més en situació de començar l’ESO. La truita s'ha girat i fan falta menys places a l’escola i més als instituts.

Fins al dia 20 de març, dimecres de la setmana vinent, és obert el període de preinscripció d’educació infantil, primària i secundària. 

Els nens que el curs vinent podran començar Infantil ho faran tenint en compte el nou mapa escolar de la ciutat, i els d’ESO amb un nou model d’adscripció dels centres de primària als instituts de la ciutat.

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Manresa han canviat el mapa escolar de la ciutat per fer front a la segregació i evitar que hi hagi centres amb una majoria de població immigrada o vulnerable com passa ara. Les famílies que han de preinscriure els seus fills a I3 s’han de basar en aquesta nova zonificació escolar.

La ciutat s’ha dividit en sis sectors escolars. Quatre dins el nucli urbà, i dos de perifèrics que són La Flama i Muntanya del Drac. Fins ara Manresa era tota una zona i es prioritzava la proximitat al centre.

A partir d’ara cadascuna de les noves zones té uns centres assignats, públics i concertats. Igual com ara, optar per ells puntua. A més a més del domicili hi ha altres barems que es tenen en compte com si hi ha germans a l’escola, o bé si es tracta d’un alumne vulnerable. Es pot triar una escola de fora de la zona escolar, però llavors la puntuació serà més baixa.

Als 634 nens i nenes que poden començar I3 el curs vinent l’Ajuntament els ha enviat un llibret en el qual totes les escoles de la ciutat expliquen el seu projecte educatiu. 

El salt de primària a ESO

Els alumnes que han de fer primer d’ESO també es poden preinscriure. Per tenir plaça garantida ho han de fer a l’institut adscrit al seu centre d’ensenyament. En aquest cas a Manresa hi ha 890 joves que han de fer primer de secundària obligatòria, l’ESO.

La distribució d’instituts s’ha fet d'acord amb el nou mapa escolar. En aquest cas la ciutat s’ha dividit en dues zones: est i oest. Les escoles de més a l’oest tenen com a punts de referència els instituts Lluís de Peguera i el Lacetània. Les de l’est, el Pius Font i Quer, Cal Gravat i el Guillem Catà. El Manresa Sis és referent per l’escola Muntanya del Drac i pels estudiants de Sant Salvador de Guardiola. 

El procés de preinscripció continuarà el 17 d’abril quan es faran públiques els llistats de sol·licituds amb una puntuació provisional. El 30 d’abril es farà el sorteig en aquells casos en els quals el nombre de peticions per estudiar en un centre supera el nombre de places que pot oferir. 

El dia 2 de maig s’han de publicar les llistes ordenades. Del 29 al 31 de maig s’obrirà un nou període de preinscripció per alumnes sense plaça assignada a cap centre. El 10 de juny es publicarà la llista definitiva d’admesos a cada centre. A partir d’aquí ja tan sols quedarà pendent el tràmit de fer efectiva la matriculació. Serà del 18 al 26 de juny.

Subscriu-te per seguir llegint