S'enfronta a 22 anys de presó per cremar amb gasolina una parella a Manresa

El cas va tenir lloc en un bloc del barri de les Escodines l'any 2022 arran d'una discussió

El bloc del barri de les Escodines afectat per l'incendi, en una imatge d'arxiu

El bloc del barri de les Escodines afectat per l'incendi, en una imatge d'arxiu / ARXIU/OSCAR BAYONA

Laura Serrat

Laura Serrat

La Fiscalia demana 22 anys i 6 mesos de presó per a un home acusat de cremar amb gasolina a una parella que vivia en el mateix bloc que ell al barri de les Escodines de Manresa. L'acusat va acabar provocant un incendi al bloc i va deixar diverses cremades de segon grau a les víctimes que van requerir atenció hospitalària. El ministeri fiscal també demana 13 anys de presó per a una dona que presumptament va col·laborar amb ell durant els fets. El cas es jutjarà el 3 i el 4 d'abril a l'Audiència de Barcelona.

Els fets van tenir lloc l'11 d'abril del 2022, al número 39 del carrer de Sant Bartomeu, després d'una discussió entre les dues parts la nit anterior. Segons relata l'escrit de fiscalia, cap a les 9 del matí, l'acusat, que ocupava un dels pisos superiors del bloc, es va dirigir cap a l'habitatge de les víctimes, als baixos, i "amb l'ànim de posar fi a la seva vida", va ruixar l'home amb gasolina i amb un encenedor li va calar foc, "sent conscient que també podia provocar la mort de la seva dona", que es trobava a l'ampit de la porta i també estava impregnada de gasolina.

Segons el relat de la Fiscalia, l'acusat es va posar d'acord amb una dona, també processada en aquesta causa, que va fer servir d'esquer per aconseguir que les víctimes li obrissin la porta del seu domicili mentre ell romania amagat per irrompre amb l'ampolla de gasolina. L'acusat sabia que aquesta era l'única manera d'aconseguir-ho perquè, si el marit l'hagués vist a ell, no li hauria obert la porta "per les intimidacions del dia anterior", assegura el fiscal.

Les flames es van estendre a l’entrada del pis de les víctimes i també van afectar una altra porta i part de la instal·lació elèctrica de l’escala sense provocar danys estructurals a l’edifici. El fiscal posa en relleu que els dos processats van decidir tirar endavant amb l'incendi malgrat saber que podien posar en perill la resta de veïns de l'escala que es trobaven als seus domicilis i "sent coneixedor també que a l'interior del domicili de les víctimes es trobava el seu nadó nascut només feia 17 dies".

L'home que va rebre les cremades va resultar ferit de gravetat i va ser traslladat pel SEM a l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona i la seva dona, amb pronòstic menys greu, va ser portada a l’hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, on també es va traslladar el seu fill per inhalació de fum. El fiscal assenyala que en ambdós casos van patir cremades de segon grau importants en diverses parts del cos que els han deixat seqüeles tant físiques com psicològiques.

La Fiscalia considera que aquests fets són constitutius de dos delictes d'assassinat en grau de temptativa i d'un delicte d'incendi amb risc per a la vida i la integritat física de les persones. Per a l'home processat, a qui atribueix l'autoria dels fets, demana 22 anys i 6 mesos de presó i per a la processada, que respon com a cooperadora del delicte, demana una pena de 13 anys de presó. En els dos casos, estableix la prohibició d'acostar-se i comunicar-se amb les víctimes, una indemnització de 66.510 euros pels danys causats i l'expulsió del país una vegada obtinguin la llibertat condicional, atès que no tenien el permís de residència a Espanya.

Subscriu-te per seguir llegint