Els Tirallongues estan a l'altura en la primera diada important a Manresa de la temporada

La colla castellera va actuar el Diumenge de Rams a la plaça de Sant Domènec

Va ser la primera vegada que feia un 5 de 7 d'entrada, donada la seva complexitat

Redacció

La colla castellera Tirallongues de Manresa va actuar aquest diumenge a la plaça de Sant Domènec de Manresa, juntament amb els Castellers de Lleida i els Castellers del Riberal, amb motiu de la Diada de Rams. Després d’uns darrers assajos molt bons, i amb la il·lusió de la primera diada important de la temporada a casa, els Tirallongues van prometre durant la setmana una diada amb les màximes ambicions, i van respondre.

Per aquesta ocasió, els manresans van aconseguir reunir més d’un centenar de camises a plaça.

El 5 de 7 portat a plaça més aviat

Davant del públic assistent, la colla manresana no es va fer esperar i, a primera ronda de castells, va descarregar amb èxit el 5 de 7, una estructura que es mostrava molt treballada a l’hora de la descarregada per part dels castellers, i que, alhora, es va mostrar sòlida i segura en tot moment. La van poder descarregar sense massa problemes.

Aquesta estructura quedava registrada com a històrica a l’entitat, ja que era el 5 de 7 que més aviat s’havia portat a plaça després d’iniciar una temporada, donada la seva complexitat.

A segona ronda de castells, els castellers van descarregar una estructura de la gamma de set pisos i mig, en aquest cas, van exhibir un 4 de 7 amb el pilar. Per a la tercera ronda, van executar un 4 de 7, i un pilar de 5 en les rondes de pilars. Es van acomiadar amb dos pilars de 4.

Els Castellers de Lleida van descarregar un 3 de 7, un 2 de 7, un 4 de 7, i un pilar de 5. Finalitzaven la jornada amb dos pilars de 4.

Per part de la colla castellera de la Catalunya Nord dels Castellers del Riberal, van mostrar i descarregar un 2 de 6, un 3 de 6, un 3 de 6 amb el pilar, i es van acomiadar de la seva participació amb un pilar de 4.

La propera diada serà el 14 d'abril a Sant Cugat

Desprès d’una molt bona diada i d’un bon inici de temporada, els Tirallongues es mostren molt il-lusionats per repetir i millorar una de les millors diades. Els manresans ja preparen la pròxima, que tindrà lloc el dia 14 d’abril a Sant Cugat del Vallès juntament amb els Castellers de Sarrià i els Castellers de Sant Cugat.