Moià podrà iniciar l’obra a Montví després que un tribunal n’ha avalat l’adjudicació

El projecte estava encallat per la impugnació que va fer de la contractació una de les constructores aspirants a realitzar els treballs d’urbanització

Un carrer no urbanitzat de Montví de Baix

Un carrer no urbanitzat de Montví de Baix / AJUNTAMENT DE MOIÀ

Jordi Escudé

L’Ajuntament de Moià preveu iniciar en les properes setmanes els treballs d’urbanització d’un dels sectors encara pendents d’executar a Montví de Baix però que es trobava aturat per la impugnació que una de les empreses aspirants va fer del procés d’adjudicació. Ara, el tribunal que estudiava el cas ha dictat a favor de l’Ajuntament, que té via lliure per desencallar el projecte.

Les obres, que havien de començar a l’estiu i tenen un any de durada, ja haurien d’estar mig fetes però mai no es van arribar a iniciar. I és que, tan bon punt es va saber que l’empresa Rogasa era l’adjudicatària, la constructora que va quedar en segona posició de les vuit que hi aspiraven, va presentar un recurs especial en matèria de contractació contra aquella resolució d’adjudicació a favor de Rogasa. Va ser el 10 d’agost davant del Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, i a resultes d’això, l’Ajuntament va decidir suspendre l’acord de formalització del contracte a favor de Rogasa a l’espera de veure quina seria la resolució final.

Segons han explicat fonts municipals, l’empresa denunciant al·legava com a motius d’impugnació que per part de l’Ajuntament no s’havia fet publicitat de l’expedient en el moment de demanar l’aval de l’obra, i també rebutjava la manera «poc entenedora» amb què s’havia aplicat la fórmula per procedir a l’adjudicació. Dues qüestions que el tribunal va acabar desestimant el 20 de desembre després de considerar que no hi havia hagut cap irregularitat en tot aquest procés per part de l’Ajuntament, que en els propers dies aixecarà la suspensió de l’adjudicació del contracte, i l’adjudicació a Rogasa serà automàtica. Caldrà completar tots els tràmits burocràtics que havien quedat pendents, «però calculem que d’aquí a un mes o un mes i mig ja podrem començar les obres», asseguren les mateixes fonts municipals.

Els treballs afectaran el sector A-1 de Montví de Baix, on s’haurà de fer la instal·lació de les canonades d’aigua, pavimentar i posar voreres... en una urbanització que té més de mig segle. Més endavant, en una nova fase independent d’aquesta, es milloraran els enllaços, amb l’adequació de la sortida cap al sector B i la carretera C-59. Per fer-ho possible, calia primer una modificació puntual del planejament, que ja s’ha fet, si bé encara no hi ha data per a la realització d’aquesta nova fase.

Subscriu-te per seguir llegint