Passa la ITV a la primera amb les següents recomanacions

Aquests problemes són molt freqüents i revisar-los a temps, et pot fer estalviar diners i passar dues vegades per l'oficina de la ITV

Descobreix quan et toca passar la ITV

I si et para la Guàrdia Civil, pots trobar-te amb una multa de fins a 12.000 euros, compte!

Descobreix els problemes més freqüents a l'hora de passar la ITV

Descobreix els problemes més freqüents a l'hora de passar la ITV

Passar la ITV és indispensable per poder gaudir d'una conducció segura. Comprovar que el nostre vehicle tingui les condicions òptimes a l'hora de posar-lo en circulació és fonamental per evitar accidents, entre altres. Per aquest motiu, és obligatori passar la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV). En aquest article et deixarem els problemes més freqüents que fan que no passis la ITV a la primera.

Quan s'ha de passar la ITV a Espanya

  • La primera vegada fins que no passin 4 anys des de la seva compra, si el cotxe és nou
  • Després cada 2 anys
  • Quan el vehicle compleixi 10 anys, la revisió de la ITV haurà de fer-se anual

En el cas que tinguis un vehicle lleuger, destinat al transport de mercaderies, hauràs de passar la ITV cada 6 mesos. Aquesta normativa és relativament nova.

Els problemes més freqüents del vehicle

Quan a un vehicle la inspecció tècnica li és desfavorable, normalment, no és per un únic defecte, segons AECA-ITV. Per això és important revisar aquests punts per evitar que refusin el nostre vehicle.

  • Llums i senyalització
  • Emissions de contaminació
  • Rodes i suspensió
  • Frens

Els vehicles industrials, autocars i autobusos són els que més es refusen

Si fas un manteniment periòdic al teu vehicle i el portes al taller abans de passar la ITV, de segur que no tindràs cap problema.

Fer un bon manteniment al vehicle

Fer un bon manteniment al vehicle / @ standret

Si et para la Guàrdia Civil

Compte perquè els agents et poden posar una multa si no portes l'adhesiu de la ITV a la vista, el portes caducat o en portes diverses. Aquesta situació et pot provocar haver de pagar una multa de 80 euros. Aquesta quantitat és bastant petita, però compte si manipules l'adhesiu, perquè llavors la multa pot arribar fins als 12.000 euros i, a més, pots anar a la presó entre tres i sis mesos.