INGREDIENTS
- 1/2 l de llet
- 4 ous
- 250 g sucre
- 300 cc nata líquida
- 10 fulls de gelatina
- 600 g maduixes
- 1/2 beina de vainillaSalsa:
- 400 g maduixes
- 50 g sucre
- suc de 1/2 llimona
ELABORACIÓ
- Posar els fulls de gelatina a remullar en aigua freda durant 10 minuts.
- Rentar les maduixes i reservar-ne dotze sense treure’n el peduncle. Amb la resta, tritureu-les amb la batedora de mà fins a convertir-les en puré.
- Bullir la llet amb la vainilla. En un cassó batre els rovells d’ou amb el sucre fins a blanquejar. Retirar la vainilla i afegir la llet calenta alhora que ho batem. Posar el cassó sobre foc suau i remenar la crema fins que s’espesseixi una mica, però sense arribar a bullir. Escórrer la gelatina, afegir-la a la crema remenant bé i deixar-la refredar, remeneu-la de tant en tant.
- Quan s’hagi refredat una mica, afegir-hi el puré de maduixes i la nata muntada.
- Untar un motlle i afegir-hi tot el batut anterior, posar-ho a la nevera un mínim de 6 hores. Preparar la salsa batent les maduixes amb el sucre i el suc de llimona, i colar-ho.
- Treure del motlle la bavaresa, decorar-ho amb les maduixes reservades i acompanyar-ho amb la salsa servida a part.