RECEPTA | Bavaresa de maduixes

Bavaresa de maduixes

Bavaresa de maduixes / SKopp

Dolors Gómez

Dolors Gómez

INGREDIENTS

  •  1/2 l de llet
  • 4 ous
  • 250 g sucre
  • 300 cc nata líquida
  • 10 fulls de gelatina
  • 600 g maduixes
  • 1/2 beina de vainillaSalsa:
  • 400 g maduixes
  • 50 g sucre
  • suc de 1/2 llimona

ELABORACIÓ

  • Posar els fulls de gelatina a remullar en aigua freda durant 10 minuts.
  • Rentar les maduixes i reservar-ne dotze sense treure’n el peduncle. Amb la resta, tritureu-les amb la batedora de mà fins a convertir-les en puré.
  • Bullir la llet amb la vainilla. En un cassó batre els rovells d’ou amb el sucre fins a blanquejar. Retirar la vainilla i afegir la llet calenta alhora que ho batem. Posar el cassó sobre foc suau i remenar la crema fins que s’espesseixi una mica, però sense arribar a bullir. Escórrer la gelatina, afegir-la a la crema remenant bé i deixar-la refredar, remeneu-la de tant en tant.
  • Quan s’hagi refredat una mica, afegir-hi el puré de maduixes i la nata muntada.
  • Untar un motlle i afegir-hi tot el batut anterior, posar-ho a la nevera un mínim de 6 hores. Preparar la salsa batent les maduixes amb el sucre i el suc de llimona, i colar-ho.
  • Treure del motlle la bavaresa, decorar-ho amb les maduixes reservades i acompanyar-ho amb la salsa servida a part.