La jutgessa cita a declarar com a investigats Toni Soler, Jair Domínguez i Judit Martin pel gag de la Verge del Rocío

La titular del Jutjat 5 de Sant Feliu de Llobregat creu que els fets poden constituir un delicte d'injúries

El 'gag' amb la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3

El 'gag' amb la Verge del Rocío al programa 'Està passant' de TV3 / ACN

ACN

La jutgessa ha citat a declarar com a investigats el conductor del programa de TV3 'Està passant', Toni Soler, i els col·laboradors de l'espai Jair Domínguez i Judit Martin, pel gag de la Verge del Rocío, segons ha avançat 'El Diario' i ha confirmat l'ACN, que ha tingut accés a l'escrit de la magistrada. La titular del Jutjat d'Instrucció número 5 de Sant Feliu de Llobregat considera que els fets, denunciats per l'associació Advocats Cristians, poden ser constitutius d'un delicte d'injúries. Els tres investigats estan citats a declarar el pròxim 27 d'octubre a dos quarts de deu del matí. Els denunciants, que van presentar la denúncia l'11 d'abril, estan personats a la causa com a acusació popular.

En la denúncia l'entitat incloïa diversos fragments de les frases que es van dir durant el gag i imatges del moment. Segons els denunciants, algunes de les frases eren clarament vexatòries i ofensives, sobretot les de contingut sexual. A més, la denúncia incloïa les reaccions contràries de diversos polítics, sobretot d'Andalusia, i representants de l'Església, i el fet que Soler no s'hagi volgut disculpar.

La denúncia recorda que l'article 525.1 del Codi Penal castiga amb multes de 8 a 12 mesos els qui, "per ofendre els sentiments dels membres d'una confessió religiosa, facin públicament, de paraula, per escrit o mitjançant qualsevol tipus de document, escarni dels seus dogmes, creences, ritus o cerimònies, o vexin, també públicament, els qui els professen o practiquen". També recorda que la jurisprudència del Tribunal Suprem estableix que l'escarni es pot definir com la "burla o mofa d'allò que es contradiu", "una expressió de menyspreu grollera i insultant" o "befa tenaç que es fa amb el propòsit d'afrontar". I els denunciants conclouen: "l'acte de befa o burla és clar i contumaç".

De fet, l'escrit assegura que els tres protagonistes sabien la reacció que produiria el 'gag', "no buscaven la transmissió de cap missatge ni van efectuar cap crítica, protesta o acte reivindicatiu".

Jair Dominguez: “No penso gastar benzina per anar a declarar”

 El periodista i guionista Jair Dominguez ha assegurat aquest dimecres que no es presentarà voluntàriament a declarar davant el Jutjat 5 de Sant Feliu de Llobregat com a investigat pel gag. En una piulada a Twitter, l’humorista ha assegurat que per realitzar la compareixença judicial l’hauran de portar amb un cotxe policial perquè no pensa “gastar benzina per anar a declarar”. La reacció de Dominguez ha arribat després que s’hagi fet públic que la jutgessa l’hagi citat a declarar conjuntament amb Toni Soler i Judit Martin.

Per la seva banda, el director del programa Toni Soler ha fet una piulada on reacciona a la notícia afirmant "Verge Santa".