Coneixes el castell medieval de Balsareny?

Una excursió ideal per passar el teu cap de setmana

Amb nens o sense

Castell de Balsareny

Castell de Balsareny / Web Castell

Si t'agrada fer excursions, aquesta no te la pots perdre! Coneix el castell de Balsareny, un castell ubicat sobre un turó del municipi al Bages. Aquesta excursió és ideal per a fer-la amb nens. Tot i que, també la pots fer sense ells. Gaudiràs o gaudireu de moments idonis plens de naturalesa, tranquil·litat, mentre gaudiu d'unes vistes preuades tant des de dalt del turó com des de dins del castell medieval.

El castell és del segle X i està declarat bé cultural d'interès nacional. Té una planta quadrada i les seves parets estan coronades amb merlets. La seva fortalesa és d'estil gòtic civil català. Just al costat del castell hi ha una ermita romànica del segle XII. I si el que voleu és visitar el castell, hi ha l'opció de fer-ho un dissabte al matí entre les 11 i les 12 hores. I alguns diumenges es poden fer visites grupals. Aquest castell és de titularitat privada, per això les visites estan molt restringides.

Visites teatralitzades al castell de Balsareny

Visites teatralitzades al castell de Balsareny / web castell de Balsareny

El primer dissabte de cada mes, a la tarda, hi ha visites teatralitzades, aquestes són les millors! En cas de voler visitar el castell o veure'l amb la teatralització, haureu de fer la reserva través de la web del castell de Balsareny.

Com arribar al castell

Has d'agafar la carretera C16 i sortir per Balsareny Nord i continuar direcció Berga fins al desviament on apareix el cartell senyalitzat del castell.