Agenda de Barcelona

Homenatge al Poble Gitano

El dilluns 8 d'abril Barcelona s'uneix a la commemoració del Dia Internacional del Poble Gitano amb un acte institucional en el Saló de Cent de l'Ajuntament de la ciutat

Es tracta d'una tradició que va néixer el 1971 i que aquest any llueix el lema 'barcelona diversa, barcelona gitana'

Bcn Eurovision party se celebra aquest cap de setmana 

8 Abril Dia Internacional del Poble Gitano

8 Abril Dia Internacional del Poble Gitano / Ajuntament de Barcelona

Núria Bonet

Dilluns vinent, 8 d’abril, Barcelona commemora el Dia Internacional del Poble Gitano. Es tracta d’una tradició que va néixer el 1971 i que aquest any llueix el lema Barcelona diversa, Barcelona gitana. L’acte institucional tindrà lloc al Saló de Cent i arrencarà a les 11.30 h amb una recepció musical a càrrec de Pedro ‘el Granaíno’, a la qual seguirà la benvinguda institucional.

A més de l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, la recepció anirà a càrrec de la tinent d’alcalde i presidenta del Consell Municipal del Poble Gitano M. Eugènia Gay Rosell; del vicepresident primer del Consell Municipal del Poble Gitano Francisco Vargas Porras; i de la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa i vicepresidenta segona del Consell Municipal del Poble Gitano Sara Belbeida Bedoui. A les 11.55 h s’iniciarà una taula rodona en la qual participaran Mercedes Gómez, membre del Consell Municipal del Poble Gitano de Barcelona; Noemí Amaya, dinamitzadora comunitària del projecte Nou Barris Conviu; i Juan José Gómez, coordinador de la Fund. Secretariat Gitano de Barcelona. El programa d’actes acabarà amb la interpretació de l’himne del poble gitano Gelem-Gelem i amb la hissada de la bandera gitana al balcó de l’Ajuntament.

Fins al 20 d’abril, s’han instal·lat punts d’informació per donar visibilitat i donar a conèixer la cultura del poble gitano.

Arts escèniques

L’abril és l’últim mes del Barcelona Districte Cultural, que acosta un extens programa d’arts escèniques de forma gratuïta als barris. Aquest divendres, el monòleg Des de l’ull de l’huracà interpretat per Laura Aubert estarà al CC Bon Pastor.

Concert per a fans d’Eurovisió

Concert per a fans d’Eurovisió

Concert per a fans d’Eurovisió / Ajuntament de Barcelona

L’esperit eurovisiu envaeix Barcelona aquest cap de setmana, amb la BCN Eurovision Party 2024, en la qual actuaran representants del certamen d’aquest any i d’edicions anteriors, a més de concursants del talent-show Eufòria (bcneurovision.com). El públic barceloní podrà escalfar motors de cara a la celebració del Festival Eurovisió, que se celebrarà a Malmö (Suecia) el pròxim mes de maig. Serà amb un gran concert aquest dissabte, 6 d’abril, al Sant Jordi Club, en què actuaran el representant d’Espanya, Nebulossa, juntament amb altres participants d’aquest any, com Slimane, de França, o Saba, de Dinamarca. Cantaran també representants d’edicions anteriors: Herreys, els suecs guanyadors d’Eurovisió el 1984; Las Ketchup, representants d’Espanya el 2006; Senhit, representant de San Marino els anys 2011, 2020 i 2021, entre d’altres. Tot això sota la conducció de la cantant i actriu Nina, representant espanyola a Eurovisió el 1989.

El dia abans, és a dir, aquest divendres 5, el públic familiar està convidat, de 18 h a 21 h, a l’ESCJoven, a la Terrrazza del Poble Espanyol, amb un concert d’artistes del Festival d’Eurovisió Junior i del programa de talents de TV3 Eufòria.

Escoles bressol

Les jornades de portes obertes a les 105 escoles bressol municipals de la ciutat de Barcelona per al curs 2024-2025 vinent, tindran lloc entre el dilluns 8 d’abril i el dijous 9 de maig, els dos dies inclosos. Més informació.

Converses

El dilluns 8 d’abril, es presenta el llibre Barcelona és curiositat, una compilació de converses amb 50 persones que representen el talent de la ciutat, firmada per Alfons Cornella i Carlota Rubio. Serà a Barcelona Activa a les 19 h (barcelona.cat/barcelonallibres).

Concurs literari

Fins al 26 d’abril estan obertes les inscripcions per participar en el Concurs Internacional de Literatura Ràpida de la plaça de les Glòries, que se celebrarà el dia 27. Consisteix a escriure un relat en 90 minuts a partir de tres paraules facilitades el dia 27 (farinera.org).