On es fan els millors canelons del Bages? 6 carnisseries i 9 restaurants imprescindibles, segons els lectors de Regió7

Si busques el lloc idoni per fer els teus encàrrecs per Nadal o per sortir a sopar i poder gaudir d'aquest tradicional plat, aquests són els establiments que més agraden

On es fan les millors braves de la Catalunya central? Els lectors del diari ho tenen clar

Redacció

S'acosta Nadal i això, probablement, t'hagi fet augmentar les ganes de menjar-te uns bons canelons. És possible que ja t'hagis visualitzat més d'un cop tastant aquest plat, sucant amb un tros de pa la beixamel coronada per formatge gratinat que banya la pasta farcida al gust.

Els canelons són un dels essencials dels menús nadalencs, encara que no qualsevol recepta és al gust de tothom. Hi ha qui prefereix els més tradicionals, com els de rostit, mentre que d'altres prefereixen innovar i experimentar combinacions sorprenents.

Si enguany no tens ganes d'embrutar la cuina de casa elaborant-los tu mateix, aquesta és la guia que necessites. En una enquesta a Facebook, hem demanat als lectors de Regió7 que ens ajudessin a triar els millors canelons del Bages. Si el que busques és un lloc on comprar-los ja fets per incorporar-los al teu menú nadalenc, et proposem les carnisseries que, segons els lectors, t'ajudaran a convertir-te en el millor amfitrió.

Aprofitant que el desembre un moment ple de sopars fora de casa i potser el que vols són recomanacions d'on menjar-los, també t'hem preparat una llista restaurants del Bages on demanar aquest plat és imprescindible.

On comprar els millors canelons del Bages?

Can Solvi

Amb botigues tant a Manresa (carrer de la Sèquia, 24) com a Solsona (Carretera de Manresa, 4 / carretera de Torà, 26), la xarcuteria Can Solvi és una de les més recomanables per encarregar-hi canelons, segons els lectors. De fet, formen part dels plats que han incorporat als menús especials que preparen per encàrrec per Nadal i Cap d'Any. En concret, els clients poden triar entre els tradicionals canelons de carn i els de peix. Qualsevol dels dos, ben segur, serà una bona elecció.

Ca la Belen

"Elaborats amb productes de primera qualitat i de proximitat". Així defineixen a Ca la Belén, a Sant Fruitós de Bages (carrer Padró, 10) els seus canelons. Per sorprendre aquest Nadal proposen els de rostit, els d'espinacs i els d'ànec, foie-gras i ceps. Aquests últims, una explosió de sabors que probablement no deixarà ningú indiferent.

Ca la Pilar, d’ Avinyó

La carnisseria Ca la Pilar (Plaça Major d'Avinyó, 10) ser la primera botiga del Bages en rebre la distinció de Compromís de Qualitat-Sistema Integral de Qualitat Turística, atorgat pel govern central. I, els seus canelons, s'han convertit en un plat ineludible per a alguns lectors de Regió7, que no han dubtat a assenyalar aquest establiment com un dels mereixedors d'entrar a la llista.

Especialista en productes de proximitat i ecològics, aquesta carnisseria és una opció idònia si es vol deixar sense paraula els comensals. A tall d'exemple, els canelons XXL de rostit, foie i ceps que la seva propietària, la Pilar Puig ensenyava fa unes setmanes a Instagram. Tots farcits també d"amor i felicitat", el secret de l'èxit de qualsevol recepta artesana.

Cal Posas

El seu perfil d'Instagram fa venir gana. Carnisseries i Xarcuteries Posas és una empresa familiar establerta a Artés (Carrer Jaume I, 11) que elabora productes de proximitat des de 1925. Entre els més populars, i que els han fet guanyar un lloc en aquest rànquing, hi ha els canelons. S'hi poden trobar versions tan apetitoses com els d'espinacs o els d'estiu.

Cal Fusteret

Cal Fusteret es dedica a la xarcuteria, la cansaladeria i la carnisseria des del 1944. Aquest obrador situat a Sant Fruitós de Bages, que permet recollir el producte a les seves instal·lacions o l'envia a domicili, és un dels reis dels canelons al Bages.

La seva varietat de carn rostida, la de tota la vida, és una de les dues opcions que més vots ha rebut. Només cal parar atenció a alguna de les imatges que ells mateixos han compartit al seu Instagram per entendre la seva popularitat. Fa venir gana només de veure-les!

Cansaladeria Roser

De carn, d'espinacs i d'ànec amb ceps. Aquestes són les varietats que la Cansaladeria Roser, situada al Mercat de la Sagrada Família de Manresa, posa a la venda aquestes festes. Des de la recepta més comuna fins a la més sorprenent, aquest establiment ofereix canelons aptes per als més tradicionals, però també per als qui busquen sorprendre els comensals amb sabors innovadors. I el producte d'aquesta cansaladeria convenç tant que els clients l'han fet encapçalar el rànquing de comerços on comprar els millors canelons del Bages juntament amb Cal Fusteret.

Restaurants on menjar els millors canelons

Si en comptes de menjar-te'ls a casa, prefereixes sortir i gaudir d'uns bons canelons en un restaurant, els lectors d'aquest diari també han proposat diversos locals del Bages on demanar-los és tot un encert. Lidera el rànquing el restaurant Golden de Manresa (carrer d'Artés, 15). El formatge gratinat cruixent i la beixamel recobreixen uns canelons "per llepar-se'n els dits".

Els lectors també recomanen tastar els canelons de la braseria Papi Brasas (carrer del Camí Vell de Santpedor, 58), guanyadora del rànquing de millors arrossos de Manresa, els del restaurant Casa l'Agulla (Camí del club de Tenis de Manresa) i els de La Guàrdia, a Calders (Carrer Montardo, 0). Paral·lelament, la cafeteria Bacasis, a Manresa (carrer Sagrada Familia, 1) i els restaurants Cal Frare de Maians, La Volta del Rector de Cardona (carrer de les Flors, 4), Cal Muntané de Navarcles (carrer de Fortià Solà, 1) i Can Ferrer, a Sant Fruitós, també es converteixen en punts ineludibles de la ruta gastronòmica dels canelons del Bages.

Vols participar i proposar on es fan els millors canelons del Bages? Deixa la teva opinió al post de Facebook que adjuntem a continuació: