Aquí es fan les millors patates braves de Manresa, segons els lectors de Regió7

Et descobrim els quatre restaurants on aquesta tapa agrada més (i uns quants més, per si et quedes amb gana)

On es fan les millors pizzes de la Catalunya central? Els lectors del diari ho tenen clar

Un plat de patates braves

Un plat de patates braves / Freepik

Redacció

És pràcticament impossible pensar en una reunió d'amics o família en un bar o restaurant i no visualitzar-les a sobre de la taula. Qualsevol excusa és bona per demanar unes patates braves, una de les tapes més populars i imprescindibles en qualsevol carta. L'essència d'aquest plat és la combinació de patates fregides, cruixents per fora i cremoses per dins, i una salsa deliciosa.

És cert, però, que demanar-les en locals als quals es va per primer cop, pot ser com jugar a la ruleta russa: poden encisar-nos o semblar-nos un desastre de proporcions majúscules. Per això, si vols encertar, et proposem una llista d'establiments idonis per menjar patates braves a Manresa. Els locals han sortit d'una pregunta oberta llançada al canal de Facebook del diari i se n'han esmentat molts. Fins i tot, s'ha tingut molt present l'històric i ja tancat bar Vicente. Tot i això, només 4 han aconseguit entrar al rànquing de restaurants i bars on es fan les millors braves de la capital del Bages.

4.Pajaril

Entre la ruta de restaurants amb les millors patates braves de Manresa, els lectors de Regió7 han situat el Pajaril com a punt ineludible. Aquest cèntric establiment, ple d'encant, no només és popular per les ostrades que s'hi fan regularment, sinó que també és reconegut pel seu art a l'hora d'elaborar tapes. Està situat al número 44 del Passeig Pere III de Manresa.

3.Bar Cadí

Més allunyat del bullici, el bar Cadí (Carrer del Cadí, 10) es posiciona com una aposta segura. Demanar-hi unes braves és tot un encert, segons els lectors d'aquest diari, que l'han situat en el top 3 d'aquest rànquing. Al seu perfil d'Instagram destaquen que, a banda de ser un bar de tapes, també són especialistes en "pa i postres artesanals". Sens dubte, una proposta prometedora.

2.La Graciosa Gastrobar

"Per llepar-se els dits". Així defineix la Graciosa Gastrobar (Av. dels Dolors, 70) les seves patates braves a Instagram. Presentades en un petit bol, la salsa abundant recobreix unes patates que, segons l'establiment, "no et deixaran indiferents". Aquesta tapa és idònia per acompanyar qualsevol dels plats de la carta, que van des d'una hamburguesa vegana de quinoa, ceps i tòfona fins a uns llagostins tempuritzats amb salsa de mango. Fa venir gana només de pensar-hi!

1.Restaurant Las Vegas

Va coronar-se com l'establiment amb les millors truites de patates de Manresa i, ara, ha tornat a ser triat com el lloc estrella per demanar-se unes braves. Potser, l'èxit rau en la seva salsa, amb una fórmula secreta, que impregna de forma abundant les patates i amb què és fàcil que se't faci la boca aigua. A las Vegas (carrer del Born, 28), pots demanar tant les "braves picants o no tant" i com les "bravetes", ambdues a la carta de tapes calentes. Una delícia!

Extra

Hi ha bars i restaurants difícils d'oblidar, tot i veure'ls abaixar la persiana per sempre. Això es fa evident amb l'històric bar Vicente de Manresa, reconegut per les seves patates braves i que va tancar els anys 90. Una gran quantitat de persones han recordat a l'enquesta aquest establiment, que estava situat al carrer de la Mel i on es feien unes braves "inoblidables", assegura un lector. El bar Vicente, un local molt familiar, era un dels pocs que feia aquesta tapa en un moment en què encara no havia arribat al clímax de la seva popularitat.

Menjar-se unes braves al bar Vicente ja no és possible, però sí que ho és demanar-les en altres dels restaurants més repetits a l'enquesta als lectors. És notable la forta competència al carrer de l'Abat Oliba, ja que tant les braves del Veranda (62), com les de l'Abat (76) i les del Frankfurt Cal Xavi (66) entren a la llista de les més populars. Tampoc hi poden faltar les del Sa Cala (als cinemes Bages Centre), les de Casa Pepe (carrer de carrasco i Formiguera, 27) i les del Restaurant Bages964 de l'Oller del Mas (carretera d'Igualada C37Z).