Aquí és on es menja el millor sushi de Manresa

Els lectors de Regió7 trien aquests dos restaurants com els seus preferits a l'hora de degustar la cuina japonesa

Un variat del restaurant Niwaka

Un variat del restaurant Niwaka / INSTAGRAM

Redacció

La cuina del sushi és tot un art, petits plaers que quan arriben a la taula provoquen salivera. Algues i peix cru són paraules que, d'entrada, provoquen cert rebuig, però una vegada superada la por i sucats els nigiris i els makis en salsa de soja, la boca rep una explosió de textures i sabors. A Manresa, hi ha diferents restaurants on trobar-ne. A través de Facebook, Regió7 va demanar als seus lectors que fessin recomanacions i ajudessin a escollir els millors i n'hi ha dos que han triomfat i un tercer, el Suika, que tot i ja no existeix, encara és viu en la memòria de molts.

Sakura

El restaurant Sakura, situat al carrer de Guifré el Pelós, 51, de Manresa, és ideal per a les persones que busquen cuina japonesa tradicional. Un dels seus plats estrella és "el gran vaixell", un variat de sashimi i sushi presentat en un vaixell de fusta. Els llagostins arrebossats a l'estil japonès (en panko, pa ratllat) són un altre clàssic de la seva carta. I si ets de salmó, el pots degustar en peces de sushi, en forma de carpaccio o marinat en miso. 

Niwaka

Traslladat ara al carrer de la Mel, 32, de Manresa, Niwaka és un restaurant especialitzat en cuina japonesa de fusió amb opcions veggies. Els seus uramakis són veritables temptacions, sobretot el de tofu amb espàrrecs i shiitake. També pots optar per una tempura makis de cebiche i salmó. Les gyozas i el Toridón (una explosió de sabors que et deixarà sense paraules), són dos plats més a destacar de la seva carta,

Extra

Encara a la Catalunya central, a Solsona, el restaurant Kinoko (avinguda Cardenal Tarancon, 18), és un altre referent de la cuina japonesa. A més del sushi, a la seva carta hi destaca igualment el ramen.

I si estàs disposat de viatjar uns quilòmetres més en direcció sud, el manresà Eduard Blasco regenta el restaurant Taverna Kurama de Vilanova i la Geltrú, el local més ben valorat de la capital del Garraf, segons Google.