Aquí és on es fa el millor arròs de Manresa, segons els lectors de Regió7

Et descobrim quatre locals de la ciutat amb opcions atractives i suculentes per tastar aquesta delícia gastronòmica

Una de les varietats d'arrossos que es fan a Can Dani

Una de les varietats d'arrossos que es fan a Can Dani / Instagram @candani_manresa

Redacció

Paella, arròs caldos, arròs negre, arròs amb pop o amb verdures...De plats per fer amb arròs n'hi ha molts i molt variats. Ara bé, fer un arròs per llepar-se els dits no és gens fàcil.Trobar llocs on el sabor i el punt de cocció siguin òptims és una tasca complicada. Per encertar-la, Regió7 ha demanat ajuda als lectors i els ha convidat a proposar i a opinar a través de Facebook locals manresans amb opcions atractives i suculentes per tastar aquesta delícia culinària. En poques hores, més de 120 comentaris.

Perquè no se't passi l'arròs buscant el més deliciós de la ciutat, a continuació et compartim els millors per vox populi:

4. La Cuina

Amb 36 anys d'experiència, La Cuina és un restaurant de cuina mediterrània ubicat ara a la plaça Bages,8. Les seves paelles marineres i el seu arròs negre s'alternen en el menú diari de 17€ (pots consultar els plats del dia al seu perfil d'Instagram @restaurantlacuinamanresa).

3. Can Dani

Més d'una dotzena d'arrossos. El local ubicat al carrer dels Cintaires, 22, ofereix un ampli ventall d'opcions per tot aquell que vulgui repetir l'experiència gastronòmica al local sense deixar d'innovar a l'hora de degustar nous plats. A Instagram pengen el procés d'elaboració de les receptes. L'última? Un arròs amb cranc blau. Els preus d'aquestes especialitats oscil·len entre els 14 i 23€.

2. Cal Lara

"A casa nostra els arrossos són sagrats, per això sempre els incloem en el nostre menú setmanal" prometen en una publicació d'Instagram l'equip de Cal Lara. El binomi format per l’Eva Giraldez i el Joni Lara van engegar el seu projecte gastronòmic al centre de Manresa (carrer del Cós, 71) el 2018. Des de la seva obertura, Cal Lara s'ha caracteritzat per oferir un ventall de plats de cuina tradicional. I entre tots ells: els arrossos. En la seva carta en pots trobar amb cloïsses sípies de Tarragona, amb peu de porc i verdures, amb gambes i vieires, amb bolets i ploma de porc, amb pop i carxofes i amb gamba vermella i tallarines.

1. Papi Brasas

Si hi ha un nom que es repeteix a la publicació de Facebook on preguntem "quin restaurant fa el millor arròs de tot Manresa" és el de Papi Brasas. Aquesta rostisseria, ubicada al carrer del Camí Vell de Santpedor,58, està especialitzada en fer servei de càtering de barbacoes i paelles. Aquest darrer, juntament amb l'arròs caldós, és un dels plats més recomanats pels usuaris a la xarxa social.

Extra

D'arrossos boníssims n'hi ha per tota la comarca. Si amb aquestes quatre opcions encara no en tens prou, aquí tens més llocs del Bages, també proposats pels lectors, on degustar aquest plaer culinari. El restaurant Cal Magre de la Masia Cal Magre de Callús ha tingut un reconeixement especial entre els votants.

També destaquen la Braseria l'Olivera al camí de les Arenes de Santpedor, La Taverna al carrer del Berguedà de Castellgalí, La Panxa a la plaça Gran de Santpedor i Cal Jaume al carrer Sant Esteve de Marganell.

Aquí pots veure els comentaris i el debat sobre on es fan els millors arrossos de Manresa i voltants. Si vols, pots deixar-hi la teva opinió.