Aquí és on es fa la millor truita de patates de Manresa, segons els lectors de Regió7

Et descobrim quatre restaurants de la ciutat amb opcions irresistibles i suculentes per tastar aquesta delícia gastronòmica

Una truita de patates en una imatge d'arxiu

Una truita de patates en una imatge d'arxiu / Freepik

Redacció

Molt o poc feta. Amb ceba o sense. La recepta tradicional o amb ingredients innovadors. De truites de patates, n'hi ha moltes, però menjar-ne en un restaurant i que el seu sabor i textura aconsegueixin seduir-nos, és una tasca complicada. Per això, trobar establiments on el punt de cocció sigui l'adequat i la combinació d'ingredients sigui en les proporcions idònies, no és gens fàcil. Per encertar-la, Regió7 ha demanat ajuda als lectors i els ha convidat a proposar a través de Facebook i Instagram locals a Manresa amb opcions atractives i suculentes per tastar aquesta delícia culinària. En poques hores, més de 60 comentaris.

Sabem que com la de casa, n'hi ha poques. Per això, perquè puguis tastar les truites de patates més delicioses de Manresa, a continuació et compartim els millors per vox populi:

4.Canonge

Situat al pasatge del Canonge Montanyà, 2, el restaurant Canonge va més enllà de la gastronomia. És un projecte de la fundació Ampans que fusiona "la cuina actual" i el "compromís amb les persones", segons expliquen al seu perfil d'Instagram. La seva truita de patates, entre les més votades pels lectors, porta maionesa de tòfona i vieira i forma part de la carta. Amb un preu de 6,50 euros, aquest irresistible plat compta amb un padrí de luxe, el restaurant Ca l'Amador de Josa del Cadí, del xef Diego Alias, segons el mateix restaurant manresà explica a la seva web.

3.Graner

Al bell mig del centre històric de Manresa (carrer Sobrerroca,14), el restaurant Graner busca "recuperar el menjar de barri de tota la vida". Entre d'altres, la truita de patata és la base dels seus "pintxo-pote", una iniciativa que permet combinar una porció d'aquest plat amb una beguda per un preu molt reduït. Per exemple, el del 13 de setembre, l'últim que apareix al seu perfil d'Instagram, va incorporar truites tan variades com les de xistorra; fesolets amb butifarra de Calaf; patata, ceba confitada i pebrot i tonyina i olives.

2.Taverna 1913

No molt lluny del Graner hi ha una altra de les recomanacions dels lectors de Regió7, la Taverna 1913 (Plaça Major, 13). L'establiment, també especialitzat en vins i amb botiga propia, ofereix a la carta una selecta proposta de tapes, hamburgueses i embotits. Entre els plats a triar, un "montadito" de truita de patates que rememora la versió més tradicional d'aquesta recepta.

1.Las Vegas

Una "bomba de sabors". Així és com defineixen a l'Instagram del restaurant las Vegas de Manresa (carrer del Born, 28) la seva truita de patates. Feta amb ceba, formatge tou dels Til·lers i tòfona negra, fa salivar només veure-la en fotografies. Aquest plat és una de les tapes estrella del restaurant, que està disponible per menjar al local, per recollir i per demanar a domicili. Per als més indecisos, l'oportunitat perfecta per tastar-la és els dimecres. El restaurant diàriament prepara a l'hora d'esmorzar un entrepà especial, que va variant cada jornada i, els dimecres, és el torn de la truita.

Extra

De truites boníssimes n'hi ha per tota la comarca. Si amb aquestes quatre opcions encara no en tens prou, aquí tens més llocs del Bages, també proposats pels lectors, on degustar aquest plaer culinari. El restaurant TemPo (Carrer de Circumval·lació, 40, Manresa), ha tingut un reconeixement especial entre els votants.

També destaquen les truites de la Taverna del Mallol (carrer Arquitecte Montagut, 92, Manresa), El Rebost de la Torre (C16z de Sallent a Balsareny, km 1,5), la Cuina d'en Tikus (carretera de Manresa, 25, Castellgalí) i la Taverneta del Poblenou (carrer Major, 27, Manresa).

Aquí pots veure els comentaris i el debat sobre on es fan els millors arrossos de Manresa i voltants. Si vols, pots deixar-hi la teva opinió.