El 2024 serà millor

Francesc Galindo

Francesc Galindo

Acaba el 2023 i comença un 2024 que serà millor. Plourà i el seriós toc d’alerta servirà perquè ens mirem el cel i la terra amb més respecte.

Hi haurà menys papanatisme digital i entendrem que de la tecnologia se’n pot fer un molt bon ús o ficar-se de peus a la galleda completament.

Entendrem que la botiga del costat de casa és molt més important del que fins ara s’ha volgut reconèixer, i que convertir en pràctica habitual comprar qualsevol cosa a qualsevol part del món no quadra gens ni mica amb què un planeta amb recursos limitats sigui sostenible.

S’arribaran a consensos polítics i socials amplis sobre aspectes fonamentals com són l’educació, la sanitat, l’atenció social, la conciliació laboral i el respecte pels drets dels treballadors. Es repartirà millor el capital per aturar la vergonyant deriva dels rics cada cop més rics i els pobres cada cop més pobres.

La política en majúscules retornarà per resoldre conflictes i no per crear-ne de nous.

Després de la borratxera mental de pensar que tothom és un mitjà de comunicació, valorarem més els que ho són de veritat perquè compleixin la seva funció d’imprescindible equilibri de poders si es vol viure en democràcia. Si no es vol viure en democràcia, no cal que es faci la reflexió que amb els continguts volàtils de la xarxa no és que es tingui suficient per estar ben informat, és que suposa viure completament en la foscor del caos.

Tots aquests són desitjos per al 2024, un any durant el qual els continuarem informant de com evolucionen els esdeveniments i quina repercussió tenen en l’àmbit local per aportar dades de fins a quin punt travessaran la porta de casa seva.

Acaba un 2023 convuls que ha afegit i agreujat problemes anteriors molt seriosos, tant que sovint tots ens podem sentir desbordats i tendir a aïllar-nos com si s’haguessin desencadenat totes les pandèmies alhora.

Així que durant el nou any els anirem afrontant un per un, desfent els nusos afavorint les condicions perquè això sigui possible i tenint cura del nostre entorn més immediat amb mirada llarga. Pot ser només el batec d’ales d’una papallona, però molts d’ells dirigits en la direcció correcta tenen més números per generar canvis poderosos que necessitem tant com l’aigua de pluja. Mentrestant celebrem-ho amb les persones que estimem, de les quals en tenim cura perquè elles, també, en tenen de nosaltres.