Les 8 rutines per allargar la teva vida 24 anys més

Descobreix què fer a partir dels 40 per poder viure més anys amb una bona salut

Allarga l'esperança de vida a partir dels 40 anys

Allarga l'esperança de vida a partir dels 40 anys / @freepik

Entre els 18 i els 40 és més fàcil mantenir una salut òptima, però a partir d'aquesta edat, es recomana no deixar-se, fent una dieta saludable i exercici moderat. Tot i que, si no estem acostumats a fer-ho de forma habitual, segurament, començarem però ho acabarem deixant; l'actitud és el punt clau per aconseguir mantenir el nostre benestar i salut en perfectes condicions. Descobreix les 8 rutines que faran que el teu cos i la teva ment estiguin més bé que mai, afavorint la teva longevitat, segons "Alimente+".

Amb aquestes rutines aconseguirem allargar la nostra vida fins a 21 anys, en el cas de les dones i, 24 en el dels homes. Segons l'estudi 'Nutricion 2023' de la Societat Estadounidens de Nutrició, si a l'edat de 40 anys ens posem a fer un seguit de rutines obtindrem una vida plena de salut, allargant la nostra esperança de vida fins a 24 anys de mitjana.

Aquest estudi s'ha dut a terme amb 720.000 persones d'entre 40 i 99 anys

Tot i que, es recomana dur a terme aquestes 8 rutines per millorar el nostre benestar i aconseguir una esperança de vida superior a partir dels 40 anys, també deixen clar que en tinguis 20 o 50, el més important és començar a cuidar-se i que, el més aconsellable és complir amb les rutines que s'esmentaran a continuació, si en fem un parell o tres, de segur que notarem una diferència notable en poc temps en el nostre cos i la nostra ment.

Les 8 rutines que has de seguir per allargar la teva esperança de vida

  1. Fer esport regular i moderat
  2. Gestionar i controlar l'estrès, tant el laboral com el personal. Hi ha mètodes i tècniques com el ioga o la meditació que serveixen per relaxar el nostre cos i la nostra ment. Acudir a un especialista en psicologia també ens pot ser molt beneficiós
  3. Regular el consum d'alcohol
  4. Tenir una dieta sana i equilibrada amb productes d'una dieta mediterrània
  5. Dormir les hores necessàries per recuperar la nostra energia
  6. Aconseguir tenir un cercle afectuós positiu. Hem d'evitar qualsevol toxicitat i negativitat al nostre voltant per tal de no contagiar-nos
  7. No prendre medicaments de forma rutinària si no és estrictament necessari i pautat per un metge
  8. No fumar

Si canviem el nostre estil de vida i rutines aconseguirem patir menys malalties, evitar una mort prematura i veurem una millora en el nostre benestar mental i físic. Mai és tard per canviar el nostre estil de vida, segons Xuan-Mai T.Nguyen, especialista en ciències de la salut del Departament d'Assumptes Veterans de "Carle Illinois College of Medicine".

Segons l'estudi 'Nutricion 2023' la nostra esperança de vida ha baixat fins a un 45% a conseqüència de la baixa activitat física i del consum de tabac i fàrmacs. Si fem referència a l'estrès, la mala alimentació, l'insomni i el consum d'alcohol, la nostra esperança de vida es redueix en un 20%. I per complementar-ho, la falta de relació social augmenta el risc en un 5%.