Els tumors en menors de 50 anys han augmentat un 79% en 30 anys, segons un estudi

L'informe, publicat a la revista 'BMJ Oncology', assenyala que els països desenvolupats és on el creixement és més notori

Una altra investigació revela que el 2030, el càncer de còlon serà la principal causa de mort als Estats Units

Joves menors de 50 anys amb càncer

Joves menors de 50 anys amb càncer / FREEPÌK

Els diagnòstics de tumors detectats en persones de menys de 50 anys han augmentat un 79% en els darrers trenta anys a escala global (de 1999 a 2019), segons un estudi publicat a la revista 'BMJ Oncology'. Aquesta malaltia se solia diagnosticar freqüentment en persones d'edat avançada, però els pacients cada vegada són més joves, especialment als països avançats, fa notar l'estudi.

Concretament, només el 2019 es van diagnosticar 1,82 milions de nous casos en menors de 50 anys. El més freqüent: el de mama, amb 13,7 casos per cada 100.000 persones. I els que més han augmentat entre el 1999 i el 2019 són el de tràquea i de pròstata, amb variacions anuals del 2,28% i 2,23% respectivament, segons l'estudi.

Els experts associen aquest increment a una mala alimentació, l'obesitat, el sedentarisme, la contaminació, l'ús excessiu d'antibiòtics, el tabac, l'alcohol i l'exposició al sol a hores quan no és recomanable, a part de fer-ho sense protecció solar, entre altres.

De cara als propers 10 anys, es calcula que encara hi haurà un increment més fort del càncer a edats més joves, especialment entre les franges dels 40 als 49 anys. El creixement serà d'un 31%, segons l'estudi publicat a la revista 'BMJ Oncology'

Patir càncer de jove

Patir càncer de jove / FREEPIK

En un altre estudi, aquest publicat per la revista 'Science'. s'apunta a que, l'any 2030, el càncer de còlon es convertirà en la principal causa de mort als Estats Units, de persones d'entre 20 i 49 anys. Aquest tipus de càncer té un component hereditari.