Per què el te negre pot ser bo per perdre pes?

Un estudi demostra que aquesta beguda disminueix el percentatge de bacteris associats a l'obesitat

El te negre per evitar l'obesitat

El te negre per evitar l'obesitat / GETTY IMAGES

EP

Investigadors de la Universitat de Califòrnia a Los Angeles (UCLA), Estats Units, han demostrat, per primera vegada, com el te negre pot promoure la pèrdua de pes, després de comprovar en ratolins que, altera el metabolisme energètic del fetge mitjançant un canvi dels metabòlits intestinals.

El treball, els resultats del qual publica la revista 'European Journal of Nutrition', va trobar que, tant el te negre com el te verd alteren la proporció de bacteris intestinals en els animals. Així, mentre que el percentatge de bacteris associats amb l'obesitat disminueix, els associats amb la massa corporal magra augmenten.

Estudis previs ja havien mostrat que els polifenols del te verd són absorbits i alteren el metabolisme energètic del fetge, i en aquesta investigació han vist que els del te negre, que són massa grans per ser absorbits per l'intestí prim, estimulen el creixement dels bacteris intestinals i la formació d'àcids grassos de cadena curta, un tipus de metabòlits bacterians que s'ha demostrat que alteren l'energia del metabolisme al fetge.

"Se sabia que els polifenols del te verd són més eficaços i ofereixen més beneficis per a la salut que els polifenols del te negre"

La investigadora Susanne Henning, una de les autores de l'estudi.

Tot i això, en la seva investigació han vist que "el te negre, a través d'un mecanisme específic a través del microbioma intestinal, també pot contribuir a la bona salut i la pèrdua de pes en els éssers humans".

A l'estudi van incloure quatre grups de ratolins que van rebre diferents dietes, de les quals dues van ser suplementades amb extractes de te verd o negre.

Proves amb ratolins

Proves amb ratolins / freepik

Tan eficaç com portar una dieta baixa en greixos

Després de quatre setmanes, els pesos dels ratolins que van rebre extractes de te verd o negre van caure als mateixos nivells que els dels ratolins que van rebre una dieta baixa en greixos durant tot l'estudi.

Així mateix, els investigadors també van recollir mostres dels budells gruixuts dels ratolins per mesurar la seva flora bacteriana, i de teixit hepàtic per mesurar els seus dipòsits de greix. I així van veure que en els ratolins que van consumir qualsevol mena d'extracte de te, hi va haver menys bacteris associats amb l'obesitat i més amb la massa corporal magra.

Tot i això, només els ratolins que van consumir extracte de te negre van tenir un augment en un tipus de bacteri anomenat 'Pseudobutyrivibrio', cosa que podria explicar certes diferències en com el te negre i el verd canvien el metabolisme energètic.

Una troballa que, segons el director del Centre de Nutrició Humana de l'UCLA, Zhaoping Li, principal autor de l'estudi, suggereix que els beneficis per a la salut dels dos tes tenen més enllà dels seus beneficis antioxidants, ja que també tenen un fort impacte a la microbiota intestinal.

"I per als amants del te negre, hi pot haver una nova raó per continuar bevent-lo", ha apuntat.