El superaliment que ajuda a eliminar el sucre i perdre pes
És una planta molt utilitzada en la medicina tradicional des de fa milers d'anys
Daniel Vascoy
Cada vegada més consolidat en la nostra dieta pels seus múltiples beneficis, el gingebre és l'arrel d'una planta amb flor que pertany a la família de les zingiberáceas, igual que la cúrcuma o el cardamomo. Té un sabor i una aroma picants, amb un intens toc cítric i fresc.
És una planta molt utilitzada en la medicina tradicional des de fa milers d'anys. És originària del sud-est asiàtic, encara que ara és comú trobar-la en qualsevol lloc del món. De fet, els principals productors no sols són països asiàtics (la Xina, l'Índia, Nepal o Bangladesh), sinó també uns altres com Jamaica.b
El gingebre pot prendre's de moltes formes: fresc, sec, en pols... S'utilitza sobretot en la gastronomia, però també en el món de la cosmètica. Això es deu al fet que té un gran nombre de beneficis per a la salut gràcies, sobretot, a un dels seus components més importants: el gingerol.
El gingerol
El gingerol és un oli essencial que dona al gingebre el seu sabor picant i és el compost actiu responsable de la majoria de les seves propietats medicinals. A més, conté molts altres nutrients, perquè cru és ric en minerals com el calci, el sodi, el potassi o el fòsfor i en unes certes vitamines, com la C, la B2, la B3 i la B6.
De la mà dels experts de Dosfarma us descobrim les principals propietats del gingebre que el fan tan popular en plats i productes de tot el món.
Ajuda a reduir els nivells de sucre en la sang. Estudis recents apunten al fet que augmenta els nivells d'insulina i ajuda a reduir els nivells de sucre en la sang. Encara que es necessita més recerca per a confirmar aquest descobriment, és molt important que els diabètics sempre consultin amb el seu metge abans de consumir gingebre amb freqüència.
A l'hora d'aprimar i voler portar una rutina més saludabe, hi ha una màxima que has de tenir molt clara i que pràcticament sempre es compleix: no existeixen les dietes miracle. És cert que començar a perdre aquests quilos de més és una rutina difícil i tediosa, sobretot, per a aquells que mai han estat a dieta o que a penes realitzen exercici.
La paciència i el ser constant en l'alimentació són dos pilars fonamentals en el camí a l'aprimament A més, has de tenir en compte que el fer exercici és una cosa tan important com menjar bé.
- Alejandra Marisa: així és la model de 60 anys guanyadora d'un certamen de Miss Univers a l'Argentina
- Saps quantes cerveses pots beure sense donar positiu en un control d'alcoholèmia?
- Ampli desplegament per a rescatar una persona que ha caigut amb el cotxe per un barranc a Pont de Bar
- Neurocirurgia, destí de l’estudiant de Medicina a Manresa amb millor MIR
- Mor als 92 anys Lluís Vilà, president i fundador del Grup Vilà Vila
- MULTIMÈDIA | El Gósol dels primers turistes
- Necrològiques del diumenge 28 d'abril de 2024
- L'Abadia de Montserrat s'omple de turistes el dia de la patrona de Catalunya