El superaliment que ajuda a eliminar el sucre i perdre pes

És una planta molt utilitzada en la medicina tradicional des de fa milers d'anys

Gingebre

Gingebre / arxiu

Daniel Vascoy

Cada vegada més consolidat en la nostra dieta pels seus múltiples beneficis, el gingebre és l'arrel d'una planta amb flor que pertany a la família de les zingiberáceas, igual que la cúrcuma o el cardamomo. Té un sabor i una aroma picants, amb un intens toc cítric i fresc.

És una planta molt utilitzada en la medicina tradicional des de fa milers d'anys. És originària del sud-est asiàtic, encara que ara és comú trobar-la en qualsevol lloc del món. De fet, els principals productors no sols són països asiàtics (la Xina, l'Índia, Nepal o Bangladesh), sinó també uns altres com Jamaica.b

El gingebre pot prendre's de moltes formes: fresc, sec, en pols... S'utilitza sobretot en la gastronomia, però també en el món de la cosmètica. Això es deu al fet que té un gran nombre de beneficis per a la salut gràcies, sobretot, a un dels seus components més importants: el gingerol.

El gingerol

El gingerol és un oli essencial que dona al gingebre el seu sabor picant i és el compost actiu responsable de la majoria de les seves propietats medicinals. A més, conté molts altres nutrients, perquè cru és ric en minerals com el calci, el sodi, el potassi o el fòsfor i en unes certes vitamines, com la C, la B2, la B3 i la B6.

De la mà dels experts de Dosfarma us descobrim les principals propietats del gingebre que el fan tan popular en plats i productes de tot el món.

Ajuda a reduir els nivells de sucre en la sang. Estudis recents apunten al fet que augmenta els nivells d'insulina i ajuda a reduir els nivells de sucre en la sang. Encara que es necessita més recerca per a confirmar aquest descobriment, és molt important que els diabètics sempre consultin amb el seu metge abans de consumir gingebre amb freqüència.

A l'hora d'aprimar i voler portar una rutina més saludabe, hi ha una màxima que has de tenir molt clara i que pràcticament sempre es compleix: no existeixen les dietes miracle. És cert que començar a perdre aquests quilos de més és una rutina difícil i tediosa, sobretot, per a aquells que mai han estat a dieta o que a penes realitzen exercici.

La paciència i el ser constant en l'alimentació són dos pilars fonamentals en el camí a l'aprimament A més, has de tenir en compte que el fer exercici és una cosa tan important com menjar bé.