La venda de test d'antígens i de grip es disparen i pugen un 60% en una setmana

Andalusia (18%), Catalunya (16%) i Madrid (14%) són les comunitats que en venen més

Nieves Salinas

La venda de test d'antígens i de test de grip a les farmàcies ha pujat un 60% respecte a la setmana anterior, segons l'última anàlisi de la consultora IQVIA. Les dades principals mostren que, entre el 26 i el 31 de desembre, s'han venut 1,6 milions d'unitats de proves per detectar la grip -l'A és la predominant en aquest moment- i el coronavirus.

Segons aquesta informació, les comunitats autònomes que concentren més vendes són Andalusia (18%), seguida per Catalunya (16%) i Madrid (14%). La tendència a l'alça, indiquen des de la consultora, és previsible que es mantingui els propers dies a causa de les previsions de contagi, ja que el pic s'estima la setmana que ve.

Aquest mateix matí, ha finalitzat, sense acord, la trobada entre el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes per implantar la tornada a les mascaretes obligatòries a centres de salut, hospitals i farmàcies davant l'ascens imparable de casos d'infeccions respiratòries en el marc d'un ple extraordinari del Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut.