Si veus això al formatge, llença'l immediatament
Tot i els seus múltiples beneficis, si no es conserva adequadament pot ser molt perillós
El formatge és un dels aliments preferits de moltes persones i se sol consumir gairebé diàriament, ja sigui en entrepans, pizza, pasta, pastissos, etc. Els seus beneficis són múltiples, però cal saber conservar-lo i distingir quan es pot consumir i quan s'ha de llençar.
En primer lloc, cal destacar que el formatge s'ha de conservar sempre a la nevera. De fet, segons l'Associació Canadenca per a l'Educació del Consumidor, els formatges que han estat exposats a la temperatura ambient durant dues hores o més no s'haurien de menjar. A més d'aquestes indicacions, també hi ha altres maneres de verificar l'estat dels formatges, que depenen principalment del tipus d'elaboració.
La diferència que cal tenir en compte en comprovar l'estat dels nostres formatges és si són curats, frescos o processats. En el cas dels formatges frescos o processats hem de descartar-los davant de variacions del seu aspecte, sabor o olor i també si apareix floridura.
En canvi, si es tracta d'un formatge curat, el podem consumir traient la capa florida per assegurar que no queden substàncies nocives al tros que volem menjar.
- Mor el conegut culturista Xisco Serra, als 50 anys
- En aquestes localitats de la Catalunya central és festiu aquest dilluns, dia de la Segona Pasqua
- Adeu als carrets de la compra: aquests són els models moderns que arriben als supermercats
- Això és el que costen els menús del nou restaurant dels germans Roca
- El robatori de coure a Rodalies va ser del triple de metres del que va dir el Govern espanyol i va passar a Barcelona, no a Cerdanyola
- Apareixen panys amb silicona a claus de pas de la Séquia a Viladordis
- Necrològiques del 9 de maig del 2024
- Xavi no seguirà al Barça