Les postres que t'ajudaran a reduir el colesterol

És molt senzill de trobar als supermercats

Crea les teves postres casolanes i millora la teva salut

Les postres de xocolata: ideals per adults i nens

Les postres per reduir el colesterol

Les postres per reduir el colesterol / freepik

El colesterol és una substància que té el nostre cos i que serveix per produir hormones, vitamina D i altres substàncies que ajuden a fer la digestió dels aliments. El cos, per si sol, genera els nivells correctes i necessaris per al nostre organisme. El problema apareix quan produïm o consumim més colesterol del que el nostre cos necessita. En aquest article aprendràs quin és el millor aliment per ajudar-te a reduir els nivells alts de colesterol, mentre et menges unes postres delicioses: et deixem la recepta.

Si els nostres nivells de colesterol dolent (LDL) són alts, podem ser més propensos a patir una malaltia cardíaca, entre altres. Cuidar la nostra salut comença amb una bona alimentació i fent una mica d'esport. Si tenim colesterol, de segur que el nostre metge ens haurà marcat unes pautes amb fàrmacs i altres consells alimentaris i esportius. Quan parlem d'esport, no fa falta fer una marató; anar a caminar a pas lleuger una hora al dia ens pot ajudar moltíssim en diversos àmbits de la salut.

Les postres estrella

Les postres són un dels plats que més agraden, però també els que més pànic fan, si has d'evitar menjar dolços, per exemple. Sovint, esperem menjar unes postres dolces i no fruita, iogurt o fruits secs, per exemple. Avui us deixem un aliment que us encantarà: el dàtil. 

El dàtil és un fruit que ajuda a reduir el nostre pes i colesterol, gràcies a la seva gran quantitat de fibra. També conté vitamines A i B. I, a més, té un sabor dolç i sense sucres afegits.

L'aliment que t'ajudarà a reduir el colesterol

L'aliment que t'ajudarà a reduir el colesterol / @ azerbaijan_stockers

Els beneficis de consumir dàtils

Segons l'estudi realitzat per Michael Aviram, professor i bioquímic de Technion-Israel Institute of Science, el seu consum diari ens protegirà de les malalties cardíaques. L'estudi es va basar en una mostra realitzada a 10 persones, les quals van haver de menjar dàtils durant quatre setmanes seguides. El resultat va ser impressionant, aconseguint una reducció del 15% dels triglicèrids i un 33% de l'oxidació de les grasses en la sang. L'estudi va ser publicat a la revista científica Journal of Agricultural and Food Chemistry. 

La recepta de les teves postres de dàtils

@foodtropia ens proposa aquesta magnífica recepta de magdalenes de doble xocolata amb dàtils. En 20 minuts les tindràs llestes i no tindran gens de sucre. Ideal per a adults i nens.

Ingredients

  • 2 ous
  • Una tauleta de xocolata amb el 85% de cacau
  • 2 plàtans madurs
  • 10 cullerades de farina de civada
  • Una cullerada de llevat
  • 2 cullerades de cacau pur en pols 
  • 4 dàtils medjoul
  • 50 grams de farina d'ametlles o d'ametlles crues triturades
  • Motlles per magdalenes
  • Opcional: un rajolí de llet o beguda vegetal per aconseguir alleugerar la massa

Els passos de la recepta

  • Agafem els plàtans, els ous i els dàtils sense os i els batem
  • Barreja aquesta massa amb la farina de civada i d'ametlles
  • Empolvora el cacau en pols i barreja bé
  • Afegeix una cullerada de llevat 
  • Posa la barreja en els motlles per magdalenes, però abans, greixa'ls amb una mica d'oli
  • A sobre de cada magdalena posa-hi una petita porció de xocolata
  • Posa-les al forn durant 20 minuts a 180 graus de temperatura
  • Deixa reposar i, ja estaran llestes per menjar