Coneix tots els beneficis de la mel per a la salut

Des de curar ferides fins a cuidar la teva salut cardiovascular

Els beneficis de consumir mel

Els beneficis de consumir mel / freepik

Abril Escalane

L'hivern i estar malalt és quasi un sinònim. La veritat és que aquest any està sent molt dur; entre covid, grip, refredats i virus. La cosa està complicada a Catalunya. Per això, és important conèixer diversos remeis casolans per ajudar la nostra salut en moments delicats. Tot i que, el més recomanable és, primer assistir al metge i prendre el que ens receptin i a continuació, ajudar el nostre cos amb remeis naturals i, la mel, és un d'ells: apunta!

Entre els remeis naturals més habituals per combatre malalties trobem ingredients que sempre han format part de la “farmaciola” de les nostres àvies. Per exemple, la llimona és excel·lent per combatre algunes malalties: el mateix passa amb les propietats curatives del gingebre o la capacitat que té l'all per ajudar-nos a lluitar contra algunes malalties.

En aquest catàleg de remeis naturals no hi pot faltar espai per a la mel. Segons el portal especialitzat CuídatePlus, la mel és "un producte que ha utilitzat l'ésser humà des dels albors de la humanitat", segons expliquen, "les pintures rupestres de la Cova de l'Aranya, a Bicorp (València), que daten de 10.000 anys a.C., mostren com un home està recol·lectant mel. Això demostra que, els primers pobladors de la terra van descobrir els beneficis d'aquest aliment".

El remei casolà: la mel

El remei casolà: la mel / freepik

I és que la mel és un aliment que prové de les flors i que té un alt contingut de minerals i vitamines. Sense anar més lluny, és una interessant font de ferro, magnesi, calci o potassi; així com d'àcid pantotènic, riboflavina o B6.

Propietats curatives de la mel

Des de l'altaveu de 'Maig Clínic' plantegen que "a part d'usar-se com a edulcorant natural, la mel s'usa com a antiinflamatori, antioxidant i agent antibiòtic" i explica que "les persones solen fer servir la mel per via oral per tractar la tos i, en forma tòpica, per tractar cremades i afavorir la curació de les ferides".

Les investigacions, segons expliquen des de l'empresa especialitzada en salut, demostren que la mel és eficaç per a cinc símptomes i malalties: les malalties cardiovasculars, la tos, la malaltia gastrointestinal, la malaltia neurològica i la cura de la ferida.

El doctor en farmàcia i ciències biològiques José María de Jaime explica quines són les propietats que històricament han convertit la mel en un producte medicinal natural, encara que hagi caigut en desús en l'actualitat: “continuen existint medicaments i productes que inclouen i aprofiten les seves propietats medicinals".